blagdanska čarolija

Ove scene iz božićnih filmova unose pravu blagdansku čaroliju u dom

18.12.2023 u 09:21

Bionic
Reading

Tijekom blagdanske sezone nezasitni smo filmova koji u naš dom unose blagdansku čaroliju. Većinu njih gledali smo barem jedanput, no svake godine iznova se veselimo gledati iste filmove koji u nama bude jedinstven osjećaj sreće

Božićno vrijeme je vrijeme kada slavimo zajedništvo, slavimo našu obitelj i bliske prijatelje koji su s vremenom postali 'obitelj koju sami biramo'. Zajedno dijelimo radosne trenutke otvaranja božićnih poklona i uživanja u omiljenim božićnim specijalitetima, a na kraju dana okupimo se pred televizorom i uživamo u božićnom filmu.

Upravo božićni filmovi nude bijeg u blagdanske svjetove pune nostalgije, toplih priča i bezvremenske čarolije blagdana. Posebni su jer ih gledamo jedanput godišnje, a povezujemo ih s osjećajem smirenosti i radosti te u nama stvaraju osjećaj stabilnosti. Također, božićni filmovi često nose i snažnu poruku skromnosti i ljubavi.

Sam u kući 2

U drugom nastavku možda i najpoznatijeg božićnog filma velik utjecaj na malenog Kevina ima gospođa koja u Central Parku hrani golubove. Njezina tužna priča o nedostatku povjerenja u ljude rastužila je Kevina, a on joj je odlučio pokazati da je on neće nikad zaboraviti.

Nakon što je sa svojom obitelji dočekao Božić u raskošnom hotelu, Kevin je otrčao do usamljene gospođe kako bi joj poklonio ukras divlje grlice, simbol prijateljstva.

Sam u kući 2: Kevin i Gospođa s golubovima Izvor: Društvene mreže / Autor: Leo San

Vilenjak

Film kojim se Will Ferrell sigurno uvukao u srca mnogih je 'Vilenjak', simpatična i duhovita priča o čovjeku koji je odrastao na Sjevernom polu uz Djeda Božićnjaka te živi u uvjerenju da je i on vilenjak. Njegova misija da proširi božićni duh cijelim New Yorkom ispunjena je smiješnim dogodovštinama zbog neprilagođenosti ubrzanom svijetu u kojem živimo.

Vilenjak sve shvaća doslovno pa tako i natpis 'Za nekog posebnog' na ženskom donjem rublju. Trenutak u kojem poklanja crveno žensko rublje svom uštogljenom ocu nasmijava gledatelje iz godine u godinu, ali sve što vilenjak Buddy čini uoči Božića ipak budi čaroliju u obitelji njegova oca.

Scena iz filma 'Vilenjak' Izvor: Društvene mreže / Autor: HonorBoundRider

Veselom iščekivanju Božića možete se pridružiti i kroz Adventski kalendar u Moj Telekom aplikaciji, koji je ispunjen ekskluzivnim pogodnostima i nagradama. Sudjelovanje je iznimno jednostavno - u aplikaciji otvorite kalendar, odigrajte nagradnu igru i osvojite vrijedne nagrade svaki dan!

Za pristup programu nije potrebna prijava, a u 'Magenta Moments', novom programu pogodnosti kroz koji ulazite u Adventski kalendar, možete pronaći i razne ponude u kategorijama gastro, putovanja, zabava i kupovina - ono što nam je potrebno da ostanemo u dobrom raspoloženju tijekom cijele godine.

Dnevnik Bridget Jones

Film 'Dnevnik Bridget Jones' vječni je klasik koji obožavamo pogledati u bilo koje doba godine, a posebno za vrijeme blagdana. U njemu kroz smijeh i suze pratimo glavnu junakinju, tridesetogodišnjakinju iz Londona, kako pokušava poboljšati svoj život boreći se s nesigurnošću u sebe te tražeći ljubav, sreću i smisao života.

Jedan od ključnih trenutaka filma, i onaj koji je presudio u Bridgetinoj potrazi za srećom, bio je upravo poklon koji je dobila za Božić: novi dnevnik! Poklonio joj ga je 'onaj pravi', koji je time pokazao da je poznaje u dušu i voli cijelim srcem baš takvu kakva jest - što je i smisao svakog dobrog božićnog dara.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Hrvatskim Telekomom.