PRISTAJU SVIMA

Ove laskave šiške baš nikad ne izlaze iz mode, a ne mogu im odoljeti ni brojne slavne ljepotice

04.01.2023 u 13:08

Bionic
Reading

Ljepota francuske djevojke nikada neće izaći iz mode. Bilo da je riječ o popularnosti francuskih kozmetičkih brendova ili popularnim tajnama za njegu kože, svi su upoznati s njezinim klasičnim i bezvremenskim aspektom, a to svakako vrijedi kada je riječ o francuskim frizurama, poput Birkin šiški

Kratke, blago pernate i univerzalno laskave ove šiške, kako im sam naziv otkriva, popularizirala je francuska ikona Jane Birkin u 60-ima, a nekoliko desetljeća kasnije i dalje su itekako relevantne, a slavne dame najbolji su dokaz za to - od Anne Hathaway do Jenne Ortege i Emily Ratajkowski.

Prema frizerskom stilistu Tatumu Neillu, ‘Birkin šiške mekana su verzija potpuno uokvirenih resa koje potječu iz modne ikone 60-ih Jane Birkin. Imaju četvrtast oblik poput Hermès Birkin torbe ali ne djeluju geometrijski i tupo’.

Preporuča ponijeti fotografije u salon kako biste dobili točan rezultat koji želite.’Najbolji način da osigurate pravi izgled je da dođete s fotografijama i idejom o tome gdje želite da sjede. Mogu se postaviti ispod, na ili iznad obrve i trebaju se protezati izvan očiju i otvarati lice. Obavezno razgovarajte o svojoj teksturi kose i obrascima rasta kako biste osigurali da dobro sjednu i da ne iskaču previše kada ih pokušate stilizirati kod kuće. Šiške bi trebale biti ošišane s malo razbarušene precesije kako bi zadržale četvrtasti oblik, ali osjećati se meko’, otkriva stilist.  

Dobiti pravi rez pola je uspjeha, a njihovo stiliziranje je druga polovica. Srećom, Neill ima savjet i za to. Započnite s čistom, vlažnom kosom i osušite šiške malom četkom ili češljem sa sitnim zupcima. ‘Želite pratiti svoju četku ili češalj sa svojim fenom pokretima naprijed-natrag kako se kosa ne bi razdvojila u nekom određenom smjeru’, objašnjava. ‘Kada se osuši, možete upotrijebiti lagani sprej za kosu da spojite neke vrhove kako biste postigli onaj ležerni francuski izgled’.