LICE U PRVOM PLANU

Trend koji neće samo tako nestati: U godini pred nama bit će najtraženije ove šarmantne frizure

20.12.2022 u 06:22

Bionic
Reading

Njegovana i blistava kosa najljepši je ukras na svakom licu pa ako se uoči blagdana premišljate oko nove frizure, nećete pogriješiti odlučite li se i za nešto dramatičniji rez

Neodoljive bob frizure, šarmantni pixie, različiti dječački kratki stilovi, buntovni slojevi ili odvažna mulletica posve su zaokupili zaljubljenice u modu te su jedva dočekale ovaj povratak kratke kose na modnu scenu.

Trend koji je krenuo prije nekoliko godina iz sezone u sezonu je sve jači, a mnogim fashionisticama nije bilo nimalo teško odreći se dugih uvojaka.

Kratka kosa ima svoje brojne prednosti, a jedna od njih je i to da uspješno skida godine (ako je frizura dobro ošišana i odabrana) te je vrlo praktična jer u pravilu nema puno problema oko njezinog stiliziranja.

Kraća frizura ističe lice, daje životnost kosi, kao i više volumena, a i tako se učinkovito rješavamo ispucanih vrhova. Frizura je odmah urednija i ljepša, a kosa je blistavija i bujnija, uz vrlo moderan štih.

Prema najnovijim prognozama, ono što se etabliralo kao trend u 2022. doživjet će svoj vrhunac 2023. jer će se u godini pred nama sve vrtjeti oko kratke kose!

Dakako, to ne znači da, ako ste ponosni na svoju dugu kosu koju godinama puštate, morate odjuriti i tražiti kratki bob sa šiškama! Sve varijante duge kose itekako su poželjne i cool, kao i lob (long bob, odnosno dugi bob), omiljeni stil za sve one koji nisu spremni za radikalnije šišanje.

I nije točno to da ste s kratkom kosom osuđeni samo na jednu frizuru.

Bob može biti i ravno isfeniran, oblikovan u blage valove, nježne kovrče ili s npr. vrhovima 'prema van' za elegantan vintage izgled. Kratka kosa također se može svezati u mali rep na potiljku, u polurep ili ležernu punđu...

Kako nositi kratku kosu na moderan način u 2023. i nisu li takve frizure već postale zamorne i dosadne?

Ne brinite, donosimo nekoliko sjajnih ideja u koje ćete se odmah zaljubiti:

Bixie

Bixie, mješavina boba i pixieja, pokazala se fantastičnim odabirom, posebno za dame ovalnog ili sitnijeg lica. Gornji slojevi su kratko ošišani i obrubljeni mekim šiškama, a kosa je otraga malo dulja i podsjeća na klasični bob.

Kraći bob

Bob ošišan do brade bit će pravi hit u mjesecima pred nama. Npr., kosa može biti ošišana ravno i s blagom asimetrijom, što osigurava volumen i elegantan look.

Slojevita frizura nadahnuta stilom 90-ih

Ova frizura završava negdje između brade i vrata i dolazi s mnoštvom prozračnih slojeva. Ovakav način šišanja kratkoj kosi daje dašak šarma 90-ih, ali - iznad svega - onoj bez volumena daje više pokreta i životnosti.

Francuski bob

Kao što joj samo ime kaže, ovakva frizura je inspirirana cool Parižankama, a karakterizira je duljina do brade, uz blago razbarušen look. Naravno, uvijek se nosi sa šiškama.

Šiške, šiške, šiške

Da, kratka kosa i šiške jako se vole! Čak i ako niste njihov ljubitelj, najnovije varijante će vas naprosto oduševiti jer izbor nije bio nikad bogatiji - od ravnih, stanjenih i popularnih 'zavjesa' do onih počešljanih sa strane ili po sredini... A dobra je stvar da ih uvijek možete skloniti s lica ako vam dojade uz pomoć rajfa, trake za kosu, špangica...