'OLD MONEY' ESTETIKa

Ove čizme smatrane su staromodnima, a sada ponovno drmaju modnom scenom

14.01.2023 u 19:05

Bionic
Reading

Nakon što su godinama smatrane previše klasičnim izborom, čizme za jahanje ove sezone nalaze se među najpopularnijim trendovima

Iz pogleda na aktualne dizajnerske kolekcije lako se može zaključiti da su čizme za jahanje jedan od must-have modela sezone. Na čelu dizajnerske ponude nalaze se Diorove čizme Empreinte, koje su debitirale u resort kolekciji za 2023. godinu, a izrađene su od crne teleće kože s remenčićima i zlatnom kopčom ‘CD’, čime utjelovljuju čistu eleganciju.

Čizme za jahanje u aktualnoj sezoni svojom strogom karizmom najviše inspiriraju čistim dizajnom lišenim ukrasa. Nije to ni čudno - na kraju krajeva, zahvaljujući TikToku, takozvana old money estetika je u trendu pa obuća inspirirana konjičkim sportovima danas s razlogom dobro kotira kod mlađih fashionistica.

  • +7
Čizme za jahanje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Negdje u sivoj zoni između jahaćih, combat i gumenih čizama nalazi se moderna verzija ovog klasika zahvaljujući debelom potplatu. Ovi modeli idu ne samo uz pletenu haljinu i odijelo s hlačama, već i uz cool streetwear kombinacije poput tajica i pufaste jakne.