POSEBAN DIZAJN

Ove balerinke osvojile su zaljubljenice u modu, a jasno je i zašto

05.10.2023 u 11:19

Bionic
Reading

Svojstva papira, talijanska Prada učinila je jednim od kamena temeljaca svojih posljednjih kolekcija, a najbolji primjer za to je novi model balerinki, sa vrhom u špic i reljefnim motivima na ristu

Osnovana davne 1913. godine, talijanska Prada poznata je po načinu na koji mijenja ideju ljepote, a ovom prilikom ju proširuje, dokazujući da se može pronaći i na najneočekivanijim mjestima.

Pradine origami balerinke iz aktualne kolekcije rekreiraju papirnate leptir mašne, suptilan buket bijelih ljiljana i hortenzija uz zamršene spiralne motive. Ravne cipele s udobnom petom kitten Pradina su dobitna formula, o čemu dovoljno svjedoče street style prizori s novog Tjedna mode u Milanu.

U sklopu Pradina predstavljanja kolekcije za novu sezonu proljeće/ljeto, brojne uzvanice osvanule su u stajlinzima kojim je dominirala svježa reinterpretacija njihovih legendarnih cipela.

Na modnoj pisti, 23. veljače, Miuccia Prada i Raf Simons predstavili su ih u paru s raskošnim suknjama u duhu 50-ih, kao i modelima mikro dužine, a njihov primjer slijedile su i jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice.