NOVI TREND

Ovako se od sada nose traperice

09.10.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Imate li omiljene traperice koje su ipak malo preduge, ne morate ih nositi na kraćenje, već ih elegantno podvinite i budite u trendu

Skinny traperice neizbježan su komad u svakom ženskom ormaru, a ponekad su mrvicu preduge pa se ne osjećamo ugodno u njima. Trend podvinutih traperica vraća se na velika vrata, a već ih nose celebrityji poput Sarah Jessice Parker, Heidi Klum, Gwen Stefani, Kylie Minogue ili nepogrešive Jessice Albe.

Umjesto da ih kratite, možete ih podvinuti i dalje biti trendi, savjetuje Huffington Post. U ovo jesensko doba tako podvinute traperice idealne su za gležnjače s petom ili uz ravnu varijantu. Jednako dobro idu i na visoke tenisice, a ne morate se brinuti i ako vam se vide čarape. Tada ih slobodno podvinite još malo više.

U samo nekoliko poteza možete ih lako podvinuti, ali bitno je da izgledaju uredno umjesto da ih samo zarolate prema gore. Stilisti već imaju nekoliko pravila za nošenje traperica na taj način pa preporučuju skinny model ili hlače s ravnim nogavicama. Široke nogavice nisu preporučljive za ovaj styling jer će djelovati neuredno.

Nakon što odjenete traperice palcem savinite unutarnji rub prema van i podvinite nogavicu pa dobro zagladite prstima dok ne postanu ravne, a zatim sve ponovite dok ne dobijete željenu duljinu. A kako znati da ste ih dovoljno podvinuli? Rub traperica ne smije dodirivati cipelu.