RADUJTE SE, NARODI

Ovako će izgledati nova Mazda6

26.10.2011 u 05:00

Bionic
Reading

Koncem studenog, u Tokiju će Mazda skinuti plahtu s koncepta Takeri. Ne dajte da vas zavara neobično ime; u fotogaleriji pred vama zapravo se nalazi konceptna šestica

Mazda spada u grupicu malobrojnih proizvođača dovoljno hrabrih da transformaciju iz koncepta u serijski automobil provedu bez značajnijih posljedica po dizajn, pa nas ne bi iznenadilo da za 18 mjeseci na tržištu ugledamo limuzinu srednje klase veoma nalik konceptu Takeri.

Mazdin tokijski koncept uspješan je nastavak dizajnerske priče Kodo, što u slobodnom prijevodu s japanskog znači 'duša pokreta'. Prvi serijski automobil zasnovan na novom dizajnerskom izričaju Japanci su nam već predstavili u obliku crossovera CX-5, pa već znamo što od ekipa iz Hirošime možemo očekivati.

Premda se ne libe s nama podijeliti fotografije, u Mazdi su ipak škrti po pitanju tehničkih karakteristika, pa je poznato tek da se pod poklopcem nalazi SkyActive-D biturbo dizelski motor nove generacije koji zahvaljujući nižoj kompresiji, sustavu 'stop/start' i regenerativnom kočenju osigurava dvadesetak posto nižu potrošnju goriva od prethodnika.