SAVRŠEN ZA LJETO

Ovaj osvježavajući i zdravi napitak razveselit će i najmlađe, a gotov je za nekoliko minuta

02.07.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Popularni smoothieji su vrlo zdravi i ukusni napici s voćem ili povrćem, a njihova jednostavna priprema čini ih omiljenim međuobrokom i za najmlađe

Sezona je ribizla, bobičastog voća specifičnog okusa koje dolazi u tri varijante: crvenoj, crnoj i bijeloj, a osim što je prava riznica vitamina i minerala, savršen je dodatak džemovima,sokovima, umacima, kolačima, ali i finim smoothiejima.

Ako ste volite osvježavajuće i pomalo kiselkasto voće, ribizle će vas oduševiti. Ne sadržavaju masnoće ni kolesterol, a 100 grama crvenih ribizli sadržava samo 56 kalorija.

Zanimljivo je kako jedna šalica ribizla sadržava oko 77 posto dnevnih potreba za vitaminom C. Osim toga, šećer iz ribizla se polako apsorbira u krvotok, što sprječava nagli pad šećera i promjene raspoloženja. Ribizle sadrže bakar i željezo te su bogat izvor vitamina K, koji zadržava kalcij u kostima.

Ako ste u potrazi za ukusnim i zdravim smoothiejem, evo ideje za brzu poslasticu koja će se svidjeti i djeci.

Sastojci:

1 banana, pola šalice crvenih ribizli, 2 žlice meda, grčki jogurt

Priprema: Izmiksajte bananu s ribizlima, pa dodajte med i grčki jogurt pa sve još jednom dobro izmiksajte. Razrijedite s malo vode ili mlijeka. U slast.