hit komad

Ovaj kardigan godinama ne silazi s liste najtraženijih, a mnogima ni paprena cijena nije problem

13.10.2023 u 18:51

  • +2

Katie Holmes u Khaite kardiganu

Izvor: Profimedia / Autor: BROSNYC / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Modni znalci posljednjih nekoliko sezona za redom opsjednuti su Khaiteovim pletivom. Otkako se Katie Holmes 2019. pojavila u dvodjelnom bradiganu, Khaite i njegovim pleteni komadi ne silaze s modnog radara

Udobni stilovi brenda sa sjedištem u New Yorku nalaze se na vrhu popisa želja gotovo svake trendseterice, urednice i infulencerice. I dok pleteni grudnjak, ili top u dužnosti topa, očekivano iz praktičnih razloga, nije zadržao istu razinu popularnosti, pleteni kardigan u kojem je Katie Holmes viđena je potpuno druga priča.

Samo je nekolicina modnih komada za koje se bez zadrške može reći da su 'ikonični' - pomislite na Burberryjev baloner ili Max Mara kapute u boje devine dlake, i možda Hermèsova Birkin torba. Ali Khaiteov Scarlet kardigan vrlo je blizu dostizanja takvih visina u svijetu luksuznog pletiva. Tri godine kasnije, to pletivo se i dalje rasprodaje i još uvijek je jednako chic, a dame čiji stil se redovito kopira i dalje ga kupuju.

Iako još nije ikoničan, Khaiteov kardigan svakako je dokazao svoj status bezvremenskog klasika, a ono što ga isto zasigurno izdvaja je njegova poprilično paprena cijena više od dvije tisuće eura. Mnogima je možda baš zato i trebao dokaz da je riječ o komadu isplative investicije. Ovaj kardigan osim što je izdržao test vremena istaknuo se i kvalitetom koju svakako treba uzeti u obzir. Izrađen je od najfinijeg mongolskog kašmira, posebno odabranog zbog svoje mekoće, navodi Net-a-Porter.

Ovaj kardigan nedvojbeno je ozbiljna modna investicija, ali je isto tako komad koji ćete čuvati u svom ormaru jako, jako dugo. Khaitevo kardigan Scarlett dolazi u raznim prekrasnim neutralnim bojama, a tu su i novije verzije, uključujući model Caro s okruglim ovratnikom i nešto dulji model Lucy.

Ako je Khaiteov kardigan (ipak) preveliki zalogaj, tu su, srećom, vrlo slične verzije drugih brendova koje dolaze s pristupačnijom cijenom.

  • +9
Puloveri na kopčanje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo