BUNTOVNOG ŠARMA

Zaboravite na kaubojke, ovaj vječni model čizama obilježit će jesenske mjesece

18.07.2023 u 06:06

Bionic
Reading

Kaubojske čizme proteklih godina postale su obuća broj jedan po izboru posjetiteljica glazbenih festivala u ljetnoj sezoni, no ove godine njihovu dominaciju uspjeli su uzurpirati bajkerski modeli

Stajlinzi sa stavom proteklog mjeseca ponovno su bili uobičajen prizor na britanskom festivalu Glastonbury, a sudeći po njima, kaubojske čizme kao omiljena obuća pri slaganju festivalskih outfita dobile su opaku konkurenciju u bajkerskim modelima.

Od boho haljina do čipkastih suknji, bajkerske čizme nose se uz pregršt komada, a kako ulazimo u vrhunac ljetne sezone, njihova sveprisutnost, prema prognozama modne biblije Vogue, nastavit će se i ove jeseni.

Specifična grubog izgleda i najčešće u crnoj boji, bajkerske čizme uvukle su se u garderobe brojnih žena i postale modni klasik u svijetu obuće.

  • +11
Bajkerske čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Po pitanju ovog vječnog klasika izvorni dizajn ostao je gotovo netaknut, a jedino što ih razlikuje jedne od drugih detalji su poput broja i izgleda specifičnih remenčića, standardno smještenih na području zgloba. I dok su proteklih sezona bajkerske čizme uglavnom bile ukrašene zakovicama, danas je na cijeni minimalizam s tek pokojim efektnim detaljem, poput patentnog zatvarača ili efektne kopče neizostavnih remenčića.

Kao što je slučaj s combat čizmama, bajkerski modeli najviše će doći do izražaja u kombinaciji sa stilski potpuno suprotnim krpicama, poput lepršavih cvjetnih haljina u boho maniri. Opak izgled bajkerskih čizama odlično će funkcionirati u najjednostavnijoj kombinaciji traperica i obične majice, a zahvaljujući minimalističkom te istovremeno robusnom izgledu, dobro će se uklopiti u gotovo svaki stil odijevanja.