OŠTRA MODA

Ova haljina s razlogom je izazvala val reakcija na društvenim mrežama

22.02.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Novo izdanje londonskog Tjedna mode pružilo je brojne poslastice. Kako bi se istaknuli u gomili, brojna dizajnerska imena dala su sve od sebe, poput dizajnerice Dilare Fındıkoğlu čija je haljina od noževa izazvala posebnu pozornost na društvenim mrežama

Već neko vrijeme na modnoj sceni postalo je gotovo neophodno stvarati događaje koji potiču na stvaranje buzza na društvenim mrežama. Ti skriptirani mini-događaji koji će generirati mnoštvo reakcija i natjerati ljude da pričaju o brendu koji stoji iza njih.

Ovo je strategija koju je francuski Coperni već usvojio tijekom proteklog Tjedna mode i predstavljanja kolekcije za sezonu proljeće-ljeto 2023. Dizajnerski dvojac Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant tada je poprskao Bellu Hadid u toples izdanju i stvorio haljinu po mjeri iz 'ničega'.

Potom je uslijedilo još nekoliko planiranih modnih intervencija ove vrste, poput suknje ‘stolnjaka’ na novom izdanju Tjednu mode u Kopenhagenu i u režiji skandinavskog brenda (di)vision.

Dana 20. veljače, britanska dizajnerica Dilara Fındıkoğlu na londonskom Tjednu mode predstavila je novu kolekciju, kladeći se na originalnost svojih kreacija i jedinstveni know-how. Na kraju modne revije na pistu je poslala modela u haljini stvorenoj od 200 viktorijanskih noževa.

Dok se revija odvijala u dvorištu crkve, haljina se potpuno uklopila u pozadinu stvarajući siluetu oklopa, a cjelokupnom srednjovjekovnom dojmu nije odmogao ni zvuk željeza kojeg je ova jedinstvena kreacija proizvodila.

Kada kreirate takvu haljinu, mnogobrojne reakcije su sasvim očekivane. Javnost na društvenim mrežama nije krila oduševljenje jedinstvenom kreacijom britanske dizajnerice o kojoj se, uz debitantsku kolekciju Daniela Leeja za Burberry, u modnim krugovima ovih dana najviše govori.

  • +26
Burberry FW23 Izvor: Profimedia / Autor: PIXELFORMULA / SIPA PRESS / PROFIMEDIA