IŠČEKIVANA REVIJA

Modni događaj sezone: Daniel Lee predstavio svoju prvu kolekciju za modnu kuću Burberry

21.02.2023 u 11:27

  • +26

Burberry FW23

Izvor: Profimedia / Autor: PIXELFORMULA / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Nakon što je iznenada napustio kormilo talijanske kuće Bottega Veneta, dizajner Daniel Lee imenovan je novim kreativnim direktorom britanskog Burberryja

Lee, koji je preuzeo ulogu glavnog kreativnog direktora prošlog listopada nakon što je Riccardo Tisci organizirao posljednju reviju za brend, zatvorio je novo izdanje Tjedna mode u Londonu s debitantskom kolekcijom za Burberry, za sezonu jesen/ zima 2023. godine.

Bio je to nedvojbeno jedan od najiščekivanijih trenutaka londonskog Tjedna mode, željno iščekivan od strane modnog svijeta koji je pohrlio u Kennington Park u južnom Londonu, gdje je održana prva Burberry revija pod palicom bivšeg dizajnera Bottega Venete.

Ljubičasta, pop žuta, fuksija ružičasta... Burberryjev prepoznatljiv karirani uzorak Lee je predstavio u širokoj paleti boja, na odijelima, kaputima i mekom pletivu u grunge maniri.

U istom duhu, logotip Equestrian Knight Device (EKD), zamišljen 1901. godine i koji predstavlja konjaničkog viteza ravno iz Burberryjeva arhiva, pričvrstio je na haljine maksi kroja i duge kapute.

Između čizama za kišu i jahačih modela, zvjezdane cipele iz Leejeve debitantske kolekcije za Burberry dokazuju da funkcionalnost može ići ruku pod ruku sa stilom. Cipele mule, salonke, sandale i tenisice poprimaju geometrijske oblike i dolaze od umjetnog krzna ili od striže. Kada govorimo o torbama, gorpcore estetika vodila je glavnu riječ, s tehničkim tkaninama istaknutim na brojnim modelima.