UPOZORENJE

Otkriveno kada se osjećamo najmanje privlačno

14.10.2013 u 13:53

Bionic
Reading

Puno je razloga zašto je ponedjeljak omraženi dan u tjednu, a najnovije američko istraživanje listi razloga dodalo je još jedan. Naime, ponedjeljak ujutro nije baš idealan ni zbog činjenice da se upravo tada čak 46 posto žena osjeća najmanje privlačno

Točnije, u jutarnjim satima između 5 i 9 sati 46 posto žena osjeća se najmanje lijepo, otkrila je američka agencija za medijsko planiranje PHD.

Ponedjeljak ujutro očito je najomraženije doba dana i tjedna općenito. Naime, u istraživanju je otkriveno koje aktivnosti utječu na to da se žene osjećaju ružno. Čak 69 posto odgovorilo je da ih samo ustajanje čini manje lijepima. Ah, ponedjeljak. Taj ženski 'problem' prepoznale su i mnoge kozmetičke kompanije koje će upravo tim danom svoju ciljanu publiku, najviše kroz razne reklamne kampanje, pokušati pridobiti.


No zanimljivo je da se žene ne osjećaju loše i manje lijepo tijekom cijelog dana. Negdje oko ručka žene se osjećaju mnogo bolje i imaju pozitivniju sliku o sebi. Točnije od podne do 15 sati. Osjećaj sreće raste tijekom tjedna, a na vrhuncu je u četvrtak.

Osim ponedjeljka, najmanje drag dan je i nedjelja, a čak 39 posto ispitanica kaže da su vikend aktivnosti na njihovim licima ostavile traga, a i novi radni tjedan je ispred njih.