BEZ GREŠKE

Otkriveno čime svaku ženu možete oboriti s nogu

29.11.2012 u 12:13

Bionic
Reading

Želite li od drage zatražiti neku uslugu i bojite se da joj neće biti po volji, samo se nasmiješite. Novo istraživanje kaže da muškarcima osmijeh jednostavno otvara sva vrata kod ljepšeg spola

Daily Mail piše da su znanstvenici u tri eksperimenta proučavali kako muškarčev osmijeh djeluje na percepciju žena o njima i kako one na to reagiraju zbog govora tijela

Kada je u studiji muškarac tražio nešto od žene one su na to lakše pristale ako se smiješio, a nevjerojatno je da su imale pozitivniju reakciju čak i kada je neka uvredljiva, seksistička poruka došla uz osmijeh.

Znanstvenici na španjolskom Sveučilištu Granada čak su otkrili da u takvim slučajevima žene imaju držanje koje djeluje kao da su spremne predati se u muškarčeve ruke te djeluju podatno. Također misle da je to zato što osmijeh kod muškaraca stvara dojam tople i otvorene osobe.

Stručnjakinja za govor tijela Patti Wood smatra da je tome tako zato što se žene više oslanjaju na govor tijela nego muškarci što nije dobro jer će prije zanemariti riječi koji su u nekim slučajevima puno važnije od govora tijela. Dodaje da su žene odmah otvorenije i prijateljski nastrojene ako im se muškarac nasmije.