PRETEČA WONDERBRA MODELA

Otkrivena tajna grudnjaka Marilyn Monroe

16.07.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Zanosne obline Marilyn Monroe koje su joj osigurale status najpoznatijeg seks simbola 20. stoljeća, velikim su dijelom zasluga i posebno za nju kreiranog grudnjaka koji se ovih dana našao na aukciji

Grudnjak koji je nosila Marilyn Monroe

Obline i gotovo savršene mjere 94-59-91 Marilyn Monroe, za kojima su uzdisale generacije, djelo su majke prirode, ali i grudnjaka koji je izrađen posebno za nju. Ovih dana je grudnjak, koji je holivudska diva koristila pedesetih, ponuđen na aukciji.

Grudnjak je odmah izazvao veliko zanimanje upravo zato što krije tajnu slavnog poprsja pa su se mnogi stručnjaci dali u analizu njegove strukture.

Model koji je ponuđen na aukciji ne samo da ima dodatne naramenice da bi što bolje držao grudi, nego i dodatne vanjske košarice koje su grudima davale prepoznatljivi 'špičasti' oblik i istodobno ih vizualno povećavale. Grudnjak je bio krojen tako da savršeno prijanja uz tijelo i 'drži' grudi, zbog čega se činilo da glumica zapravo uopće ne nosi grudnjak, rekla je Katie Halford, stručnjakinja za donje rublje.

International Autograph Auctions, koji je oglasio prodaju grudnjaka, očekuje da će postići cijenu od oko 20.000 kuna.

'Grudnjak djeluje vrlo komplicirano na prvi pogled. Ima čak četiri košarice za grudi i svojevrsna je preteča modernog Wonderbra grudnjaka', objasnio je aukcionar Richard Davie.

Osim grudnjaka, na aukciji u Londonu bit će ponuđene i svilene štramplice Christiana Diora te fotografije prerano preminule zvijezde.