explore croatia

Otkrijte s nama jednu od mračnijih tajni hrvatske povijesti dok usput obaramo svjetski rekord u osvajanju broja stepenica

27.12.2019 u 13:55

Bionic
Reading

Vrijeme nas možda u prvom dijelu rute nije mazilo. I ovo možda je eufemizam epskih razmjera. Šibao nas je olujni vjetar, prala nas je ledena kiša, a ni more nam nije bilo naklonjeno. Zato smo u nastavku naše vesele avanture imali nešto više sreće. Sunce nam se osmjehnulo čak nekoliko puta dok smo mi hrabro osvajali zavoje prekrasne Jadranske magistrale i nekih njenih manje poznatih, ali ništa manje lijepih sestara.

U ovom vam nastavku otkrivamo jedan od najljepših jadranskih bisera, Novigrad. Ondje su nas podjednako osvojili i ljudi i bogata povijest koja u utrobama starog grada koji se nadvisuje visoko nad dramatični kanjoj skriva jednu mračnu tajnu. Upoznajte slikovitu crkvicu koja ponosno dominira Novigradskim zaljevom te saznajte kamo se uputiti kako biste uhvatili najljepši zalazak sunca u zemlji. Smijeha i simpatičnosti koje prate avanture naših istraživača amatera na koje smo vas navikli dakako neće nedostajati niti ovdje. Možda nisu dovoljno ludi da se u planine penju u japankama, ali to nikako ne znači da u svoje pustolovine ne ulažu maksimum vlastite klaunerije.

Što su sve naši avanturisti na putu proživjeli, kakve sve (ne)zgode su ih snašle saznajte u tportalovom velikom specijalu!