NAGRADNJAČA

Osvojite večeru za dvoje u restoranu Vinodol

12.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Zagrebačka gastro scena 15. i 16. veljače postat će bogatija za još jedno veliko ime hrvatskog kulinarstva. Naime, kultni restoran Vinodol ugostit će poznatog chefa Zdravka Tomšića, inače glavnog kuhara poznatog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana, koji će za sve ljubitelje visoke gastronomije pripremiti zanimljiv meni u pet sljedova. A mi ćemo jednog čitatelja nagraditi besplatnom večerom za dvoje te mu omogućiti nezaboravan provod povodom dana zaljubljenih.

Gostovanje Zdravka Tomšića poklopit će se s danom zaljubljenih te je ovo odlična prilika za romantičnu večeru uz brojne delicije koje očekuju posjetitelje Vinodola.

Gastro putovanje u Vinodolu pod kuharskom palicom Zdravka Tomšića započet će jadranskom tunom u vakumu s aiolijem od wasabija i klicama kresa, zatim će uslijediti juha od fažola s frantojom i kozicama te jakobove kapice u kremi od kozjeg sira na podlozi od meke palente s prženim lješnjacima. Vrhunac kulinarske avanture bit će confit od pačjeg batka s raguom od leće i 'šeginadom', a rapsodija okusa i mirisa završit će nekonvencionalnim desertom koji svoje korijene vuče iz tradicionalnih dalmatinskih recepata – suha smokva kuhana u prošeku s ružmarinom na kremi od mascarponea i cimeta.

Juha od fažola i kozica

Cijena specijalnog menija od pet sljedova jela koji će biti moguće degustirati isključivo 15. i 16. veljače u restoranu Vinodol iznosit će 265 kuna.

Poznato je da se gastronomija i vino vole javno, stoga su u Vinodolu sljubili svako jelo s čašom vrhunskog vina - Kabola pjenušac RE, Rajnski rizling Tomac, Chardonnay Galić, Crni pinot Adžić te Bodren Bodren 2009 koje je na poznatom međunarodnom natjecanju Decanter osvojilo srebrnu nagradu. Konzumacija svih pet predloženih vina iznosit će 110 kuna.

Kako je Valentinovo blagdan u kojem se poklanja pažnja ne samo voljenim osobama već i dragim prijateljima, Vinodol će zajedno s tportalom nagraditi jednog čitatelja besplatnom večerom za dvoje te mu omogućiti nezaboravan provod povodom dana zaljubljenih.

Nagradu je osvojio Darko Kerić.

Dobitnika ćemo kontaktirati putem maila.