NAGRADNJAČE

Osvojite knjigu 'Pazi kojeg vuka hraniš'

14.11.2016 u 18:23

Bionic
Reading

Knjiga znakovitog naziva 'Pazi kojeg Vuka hraniš' druga je knjiga regionalno iznimno popularnog autora, dr.sc. Kenana Crnkića napisana sada već prepoznatljivim stilom koji odiše lakoćom čitanja, puna je pozitivnih i korisnih savjeta koji proizvode specifičan oblik instant motivacije i zadovoljstva tjerajući ljude da joj se stalno iznova sa zadovoljstvom vraćaju. Ovo je knjiga o sreći - kako je pronaći, postići i trajno zadržati u našim životima

Kao i u prvom bestselleru '7 tajni uspjeha', dr. sc. Crnkić do poante svoga djela dolazi pričajući čitatelju brojne priče, od onih o navikama tibetanskih redovnika, do onih narodnih te onih o ličnostima kao što su Sokrat i Rockefeller. Kenan tvrdi da nije važno uspjeti u životu koliko je važno da ti život uspije te da je moguće nadživjeti život tako što ćemo ostaviti trag u formi nečega trajnog što će koristiti i kada nas ne bude. Smatra da piše srcem, a tko piše srcem zauvijek ostaje u duši onih koji čitaju. Po njemu sreća je jedina stvar koja se umnožava kada se dijeli, a naše je na kraju samo ono što damo.

Dr. sc. Crnkić smatra se pionirom motivacijske literature s obzirom da se kao jedan od prvih na našim prostorima upustio u pisanje tradicionalno američkog žanra samopomoći. Doktor je ekonomskih znanosti i profesor na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu. Školovao se na brojnim sveučilištima u zemlji i inozemstvu, a specijalističke studije uspješno je okončao na poznatoj Harvard Business School u SAD-u. Uspješno je rukovodio višemilijunskim korporacijama i fondacijama u privatnom, ali i državnom vlasništvu, a njegovu bogatu biografiju krase mnoge prestižne nagrade i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima djelovanja. Pisati motivacijsku literaturu počeo je nakon što je u 35. godini života doživio iznenadni udar koji ga je odveo u kliničku smrt, zbog koje je u potpunosti promijenio perspektivu i stil života. Kenan vjeruje da je svrha života život sa svrhom, a svoju svrhu pronašao je u pomaganju drugima da vode uspješniji i sretniji život. Ispunjava ga spoznaja da u tome uspijeva, što svjedoči veliki broj onih koji tvrde da su prateći njegove redovne blogove, medijske nastupe, čitajući knjige te naročito razgovarajući s njim promijenili svoj život i sada ga žive u punom smislu te riječi.

U svojoj misiji promoviranja fenomena uspjeha i sreće, kontinuirano je zapažen kao sugovornik koji se pojavljuje u svim značajnijim medijima i simpozijima diljem regije, prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan, ali i izrazito nadahnut način, ključna zapažanja, poruke i savjete. Također, njegove besplatne postove na blogu i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem web stranice i društvenih mreža (Facebook: https://www.facebook.com/DrKenanCrnkic/,Instagram: kenan_crnkic) kombinirano prati preko 200.000 ljudi.

Darujemo sedam knjiga 'Pazi kojeg vuka hraniš', a dobitnici su Martina Matošević, Ankica Benček, Pejo Čičak, Kristina Buriša, Mia Nerić, Andreja Fogel i Rea Radoš.