BEAUTY TAJNE

Osobna frizerka Kate Middleton otkrila kako postići besprijekorne valove

30.01.2018 u 18:15

Bionic
Reading

Kate Middleton i princ William krenuli su na službeni četverodnevni posjet Švedskoj i Norveškoj, na koji je vojvotkinja od Cambridgea povela i svoj glam tim koji će brinuti o njezinom izgledu u javnosti. Jedna od njezinih ljudi od povjerenja je i frizerka Amanda Cook Tucker, koja je otkrila koje proizvode koristi za njegu i stiliziranje Kateine kose

Internetom se proširila fotografija koju je stručnjakinja za kosu, Amanda Cook Tucker, prema pisanju The Suna, objavila na društvenim mrežama. Obzirom da je poznata frizerka već dugi niz godina zadužena za frizuru kraljevske obitelji te redovito brine o kosi prinčeva Williama i Harryja još od kad su bili djeca, ne čudi to što je Kate Middleton željela da upravo ona bude dio njezina glam tima tijekom službenog posjeta Švedskoj i Norveškoj.

Na fotografiji koju možete vidjeti ovdje, nalazi se cijeli set frizerske opreme, počevši od nekolicine metalnih i dlakavih četki za feniranje, dva sušila za kosu i preparata za osvježavanje i stiliziranje kose pa sve do čak tri figara različitih debljina, koji su potrebni za postizanje savršenih lokni koje obožava nositi vojvotkinja od Cambridgea.

Slavna stilistica Jason Collier za britanski Express je izjavila kako je nimalo ne čudi to što Kateina frizerka sa sobom nosi tako šarolik pribor na službeni put kraljevske obitelji. 'Navikli smo viđati Kate dotjeranu i glamuroznu, a poznata je i po svojoj isfeniranoj frizuri koja uvijek mora izgledati besprijekorno', dodala je Collier.

  • +12
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Okrugle četke za feniranje Kateina frizerka koristi kako bi postigla volumen i dobila raskošne valove. Metalna četka je odlična za stiliziranje kose dok je još mokra i to je prvi alat s kojim započinje feniranje, dok četke od prirodne dlake i kombinirane četke služe kako bi zagladile istovremeno dale volumen kosi.

Uz pomoć većih četki za feniranje Kateia frizerka uspijeva postići velike i glatke lokne, dok manje četke služe za postizanje manjih i preciznijih lokni, koje se obično koriste za 'razbijanje' velikih valova te za prednji dio kose uz lice.

Obične četke služe za raščešljavanje kovrča jednom kad cijelu kosu nakovrčamo. Zašto? Zato što četkanjem kovrča postižemo efekt glatkih, sjajnih i ujednačenih valova kakve možemo vidjeti na lijepoj Kate.

  • +15
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na kraju svakog kovrčanja neizbježno je nanijeti sprej za kosu. Čini se kako lijepa vojvotkinja ne pati od skupih proizvoda za njegu kose. Kateina frizerka koristi L'Orealov Elnett lak za kosu koji se u drogerijama može pronaći za svega pedesetak kuna.

Naposljetku, na fotografiji se mogu vidjeti i tri vrste figara uz pomoć kojih se također može postići isti efekt kao i uz pomoć okruglih četki. Figarom je puno jednostavnije rukovati, posebice ako si frizuru radite sami, no tada nećete postići volumen koji bi postigli uz pomoć četki. Vjerujemo kako vojvotkinjina frizerka figaro koristi za popravljanje kovrči koje su popustile pri korijenu ili vrhovima.