ima tu svega

Neobični pokloni koji stižu na adresu Kate Middleton, princa Williama i njihove djece

29.01.2018 u 12:11

Bionic
Reading

Pripadnici kraljevske obitelj ne dobivaju darove samo za rođendane i Božić, već tijekom svakog službenog pojavljivanja, a ovo su neki od najčudnijih predmeta koje su primili princ William i vojvotkinja Kate te njihova dječica

Iako su najuobičajeniji darovi koje se dodjeljuju kraljevskim članovima prilikom službenih protokola buket cvijeća i čestitka, nađe se tu i pokoja zanimljiva sitnica ili pak neki veći paket koji priča svoju priču. Osiguranje britanskog dvora pomno analizira svaki dar, a potom sastavlja službenu listu na kojoj je popis svih predmeta, kome su oni dodijeljeni i od koga dolaze.

Tijekom prošle godine popis je bio poduži, a sada je u britanskim medijima otkriven i maleni dio te liste.

Princ George između ostalog zaprimio je golemu količinu igrački - konjića, nekoliko tradicionalnih ukrasa za sreću napravljenih od konjske dlake, prsluk, duge hlače, drveni znak u obliku svog imena, a našle su se tu i kratke hlače (očito od nekog tko dobro poznaje kraljevsku tradiciju jer do osme godine George nosi samo kratke hlače).

Istovremeno, njegova dvije godine mlađa sestra, princeza Charlotte dobila je mnogo darova, a među njima našlo se očekivano najviše igračaka. Bilo je tu koječega, dječjih šalica, ukrasa za kosu, lizalica, ruksaka...

  • +4
Princ William i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U paketima koji su adresirani na najmlađe članove britanskog kraljevstva najčešće se nalaze dječje knjige ili igračke namijenjene njihovoj dobi, tvrde izvori koji su ove vijesti podijelili s medijima.

Trudna vojvotkinja Kate Middleton također ne zaostaje s darovima svojih obožavatelja ili državnika zemalja kojima odlazi u službeni posjet. Tako je prošle godine dobila set porculanskih šalica za čaj, rukavice za pećnicu, tradicionalne njemačke deserte i vuneni džemper.

  • +42
Kate Middleton i princ William

No pravi sretnik zapravo je princ William jer se može pohvaliti najvećom riznicom darova, od kojih su mnogi itekako vrijedni. Dobio je primjerice repliku Cavalryske sablje od poljskog predsjednika i tamošnje prve dame tijekom posjeta Poljskoj prošlog ljeta. Osim toga, često dobiva šampanjce te vrhunska vina.

'Neki od darova prebacuju se u humanitarne zaklade dok neki ostaju unutar kraljevske kolekcije. Povremeno i po potrebi neki predmeti daruju se organizacijama koje će ih bolje iskoristiti', rekao je nedavno za britanske medije glasnogovornik palače.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.