PARIŠKI TJEDAN VISOKE MODE

Oproštajna revija Christiana Lacroixa

08.07.2009 u 11:08

Bionic
Reading

Legendarni francuski dizajner Christian Lacroix drugog dana Pariškog tjedna visoke mode prikazao je ono što će najvjerojatnije biti upamćeno kao njegov posljednji Haute Couture show

Nakon 22 godine postojanja, modna kuća Christian Lacroix suočena je s velikim financijskim poteškoćama zbog kojih je vrlo upitna daljnja budućnost kuće ili barem couture kolekcija. Na ovoj, potencijalno posljednjoj kolekciji uz Christiana Lacroixa radili su i njegovi brojni suradnici, mnogi od njih bez ikakve naknade, sve u želji da ugleda svjetlo modne piste.

Revija prepuna emocija okupila je velik broj kako modnih urednika, tako i članica elitnog kruga ultra bogatih žena za koje su te couture haljine i rađene. Oproštajnu atmosferu i suze okupljenih dodatno su naglasile Lacroixove crne elegantne kreacije.

Lacroix je najavio da će, ako ne dobije jaku financijsku injekciju, biti prisiljen zatvoriti svoja vrata, no ipak i dalje ne gubi nadu da će se ubrzo vratiti.

Osim Lacroixa, druge večeri Pariškog tjedna visoke mode predstavio se i Giorgio Armani blještavom couture kolekcijom Privé za sezonu jesen/zima 2009/2010. u kojoj se osobito isticao glomazni nakit te golemi, upadljivi gumbi i zatvarači efektno našiveni na couture kreacije.

Couture kolekcija modne kuće Givenchy, koju potpisuje Riccardo Tisci, u Pariz je pak donijela dašak sjeverne Afrike. Dimije, čadori, velovima i drapirane haljinama izmjenjivali su se sa strogo krojenim odijelima naglašenih ramena.

Karl Lagerfeld na pozornicu je postavio predimenzionirani legendarni parfem njegove matične modne kuće, Chanel 5 iz kojeg su navirali glamurozni modeli, od klasičnih kostima od tvida do raskošnih vjenčanica i blještavih večernjih haljina.

Revije visoke mode privukle su brojne zvijezde, među kojima se osobito istaknula Megan Fox koja je Armanijevu reviju gledala u društvu Else Pataky i Cate Blanchet