ŽENE NA UDARU

Oprez, ljubav loše djeluje na vašu kilažu!

23.01.2014 u 12:40

Bionic
Reading

Nova studija otkriva doista zabrinjavajući podatak za žene – tijekom prve godine veze žene se udebljaju i do tri kilograma dok muškarci u istom tom periodu smršave četiri kilograma

Istraživanje koje je provela online ljekarna UKMedix pokazalo je kako žene kada su sretne imaju tendenciju jesti više, a rezultat toga su prosječno tri kilograma više tijekom prve godine veze. Svega 16 posto žena u istraživanju kaže da su tom vremenskom periodu izgubile na težini, a većina ističe da su najmršavije bile dok nisu bile u vezi ili tijekom stresnih perioda života.

Muškarci međutim imaju tendenciju gubiti na kilaži kada pronađu partnericu, a 39 posto ispitanika kaže da su tijekom prve godine veze smršavjeli više od kilograma, prenosi Daily Mail. Osim toga, 32 posto muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju tvrdi da im je kilaža ostala ista dok svega njih 29 posto kaže da su se udebljali.

Studija, koja je bila usredotočena na muškarce i žene koji su u vezama godinu ili više, također je proučila razloge gubitka odnosno povećanja kilaže. Većina žena kaže da ih je činjenica da su sretne navela da više jedu dok nešto manje od polovice žena za nakupljanje kilograma krivi svoju drugu polovicu koja ima loše prehrambene navike.

Zanimljivo je pak da čak 45 posto muškaraca kao razlog gubitka kilograma navodi zdraviji pristup prehrani svoje partnerice dok 30 posto kaže kako su smršavjeli jer ih je partnerica nagovorila na dijetu. Žene se nedvojbeno slažu u tome da sreća, kao i njezin manjak, ima izravan utjecaj na njihovu kilažu, no osjećaji utječu na kilograme svega 40 posto muškaraca.

'Zadovoljstvo u vezi često se izjednačava s povećanim samopouzdanjem, pa se stoga mnogi udebljaju. No ako je vaša težina zdrava, nemate razloga brinuti se jer činjenica je da sreća ima brojne zdravstvene prednosti koje su važnije od uspješnog zakopčavanja manjeg broja traperica', navodi Sarah Bailey, zaposlenica online ljekarne UKMedix koja je provela istraživanje.