zgodna žena

Ono što se nosilo 90-ih opet je u trendu, a ova kombinacija tako dobro ide uz čizme

12.12.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Nekad poprilično popularna verzija klasičnog odijela iz devedesetih vraća se u epicentar mode i zahvaljujući, velikim dijelom, jednoj od najvećih zvijezda tog vremena. Svestranost, funkcionalnost i sofisticiranost kako samog odijela s kratkim hlačama, tako i njegovih nositeljica bili su ključni za njegov povratak tri desetljeća kasnije

Julia Roberts stavila ga je u središte pozornosti krajem 90-ih sa 'Zgodnom ženom', a zaslužna je i za njegov stilski povratak više od tri desetljeća kasnije. No nije riječ o kultnoj točkastoj haljini, u kojom je zabljesnula kao Vivian, već o odijelu s kratkim hlačama koje nosi u jednoj od nezaboravnih scena filma.

Odvažni dvodijelni komplet, u maksimalističkoj varijanti, ove sezone potpuno neočekivano ponovno preuzima street style najvažnijih gradova zahvaljujući, dobrim dijelom, tome što su mu pribjegle ikone poput Julije Roberts.

  • +9
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: RCF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Upravo je legendarna glumica bila jedna od prvih koja se odlučila za ovu formulu odijela s kratkim hlačama, u ovom slučaju u bermuda stilu, noseći sivi model na Tjednu mode u Milanu. Istu formulu je ponovila za gostovanje u talk showu 'The Today Show', prateći estetiku poslovnog looka, koju su prigrlila poznata lica poput Julije Fox ili Gisele Bündchen, kao i velik broj predvodnica stila i modnih influencerica iz cijelog svijeta.

  • +5
Gisele Bündchen Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Odijelo s kratkim hlačama, neočekivana kombinacija koja osvaja na prvi pogled

Iako je klasično krojeno odijelo i dalje najčešća opcija među ljubiteljicama mode, što dokazuju i posljednji stajlinzi Kate Middleton, elegancija, svestranost i funkcionalnost ove svježije verzije iz devedesetih počele su osvajati sve veći broj modnih trendseterica. Razlog tome svakako je originalan izgled, idealan za nošenje u proljeće, ali i zimi s pravim dodacima, posebice kada je u pitanju obuća. Naime odijela s kratkim hlačama nude klasičnu eleganciju, ali ostavljaju i sasvim dovoljno prostora za modnu kreativnost.

  • +3
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Julia je odijelo s kratkim hlačama nosila i na londonskoj premijeri filma 'Wonka' te je u britanskoj prijestolnici osvanula u ružičastom kompletu s Guccijevim potpisom, a upotpunila ga je upečatljivim izborom cipela.

Odijelo s kratkim hlačama dobro će izgledati s cipelama s visokom potpeticama, što je nedavno potvrdila Gisele Bündchen. A ova stilska formula postiže vizualni efekt beskrajno dugih nogu. No odijelo s kratkim hlačama odlično je i u oversized varijanti, prateći tako najnovije trendove, a pokazala je to i Julia Fox.

Poznato je da su visoke čizme esencijalna zimska obuća, ali i prave saveznice ovakvog stajlinga, postižući atraktivan vizualni efekt. Osim toga, visoke čizme su praktičan izbor tijekom borbe sa zimskom hladnoćom.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'