ČITATELJI AUTORI

On

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.04.2009 10:35
  • Objavljeno 17.04.2009 u 11:00
čitatelji pišu2

čitatelji pišu2

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

'Hej, ne diraj to!' uzviknula sam kad je Ivan počeo kopati po mom laptopu

Oduvijek je morao zabadati nos svugdje, pogotovo gdje mu nije bilomjesto.
Ivan je Mijin prijatelj, a Mia je moja najbolja prijateljica. Stvaride tako da Ivan simpatizira Miu i uvijek je drag prema njoj, a mene baš i nevoli, većinom se pravi da me ne poznaje, a ponekad kad me visi okrećeočima...

Razlog zašto mu ne dozvoljavam da dotakne moj laptop je taj štose u njemu nalazi mnogo meni jako bitnih stvari, kao što su moji tekstovi.Obožavam pisanje, pa čak i ako nisam talentirana. Što sama ne mogu procijenitijer sam previše subjektivna, a ne volim da drugi čitaju moje tekstove, barem zasada jer se bojim njihove reakcije (ipak, nadam se da ću jednog dana izdati svojuknjigu, neki roman ili nešto slično).

'Dobro što se pjeniš, Jerry, možešto mirno reći, ne moraš histerizirati', Ivan mi je odgovorio mirnim tonompraveći se nevinašcem.
'Kao prvo, ne zovi me Jerry, ime mi je Lana, kao drugo,zar očekuješ da budem mirna nakon onog što si učinio zadnji put? Ne biišlo.'
'Pa uopće nije bilo tako strašno.', još se usuđuje tako nešto reći ijoš tako nevinim tonom.
'To što si uzeo moj laptop, pobrisao pola podataka iobjavio one slike na Facebooku, i to na svom profilu, tebi nije malastvar?
'Stvarno, Jerry, ne znam zašto se tako uzrujavaš, meni se to činilosuper idejom!', njemu je super ideja objaviti moje slike koje ja sama nepodnosim. Jednostavno ne volim svoje fotografije, a pogotovo ne ako sam nanjima polugola. To su bile slike od prije dva tjedna kad smo otišli na more(Mia, Ivan, Ivanova sestra, ja i još par Ivanovih prijatelja) samo da biIvanovoj sestri radili društvo, super smo se proveli ali ipak ne želim svojeslike u badiću na Facebooku gdje ih može svatko gledati ikomentirati.

Iako u prvom redu Ivan ne podnosi mene, svojim ponašanjem mitoliko ide na živce da ga ne mogu trpiti. I sad smo tu, kod Mije. Moji suroditelji zbog nekih sestrinih pretraga otišli u inozemstvo, a ja sam ostala napar dana kod nje, gdje Ivan visi danonoćno.

'Odoh ja', rekla sam, uzelasvoju torbicu i otišla. Išla sam prošetati, samo da se maknem od Ivana. Kadse samo sjetim da bih nekoć dala sve samo da budem u njegovoj blizini, a sad bihdala sve da se maknem od njega.

Otišla sam u park i sjela na klupu.

'Lana, oprosti', okrenula sam se kad sam čula Ivanov glas. Prvi put me zvao Lana a ne Jerry.
'Molim?' samo sam tupo blenula u njega.
Nakratkoje šutio pa rekao: 'Stvarno ne znam kako da ovo kažem...'
'Da kažeššto?'
'Ja... Ja sam pročitao one tekstove u tvom laptopu'.
Nisam moglavjerovati. U tom trenutku ne znam jesam li više bila ljuta ili me je bilosram.
'A što sam mogla očekivati? Ti sve moraš vidjeti. A to je bilo neštoprivatno i jako osobno.'
'Meni je sve ovo bila zafrkancija, nisam znao da titoliko smeta.'
Šutjela sam.

'Usput, onaj moj opis je fenomenalan, kad se izbaciumišljen, ohol, bahat, arogantan. Ali ono visok, zgodan, šarmantan i daljestoji.'
Nasmiješio se, a ja sam se nasmijala.
'Ne znam kako si ti todoživio, ali meni nije ni malo zabavno kad okrećeš očima pri prvom pogledu namene, a ni kad mi smještaš svoje', poljubio me.
Samo tako,odjednom.
Odmaknuo se na par centimetara i gledala sam ga u oči. Poljubio mejoš jednom, a ja sam se prepustila. Ne znam što mi je bilo.

Ali otadaznam, nije sve onako kako se na prvi pogled čini...

Želite li nam i vi poslati neki tekst s porukom ili jednostavno želite podijeliti s čitateljima neko vlastito iskustvo, slobodno nam pišite na mail: tekstovi@t-com.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi