U NJIH SVE STANE

Odzvonilo je torbicama, na modnu scenu se konačno vraćaju veliki modeli

22.10.2018 u 09:53

Bionic
Reading

Male torbice možda izgledaju sjajno na fotografijama, no budimo realni, što u njih zapravo stane? Ako s nostalgijom promatrate svoje poveće torbe u ormaru, vrijeme je da s njih obrišete prašinu i ponosno ih nabacite na rame. Velike, pa čak i predimenzionirane torbe nove su vladarice modne scene

Vladavina mikro torbica bliži se kraju, a to se moglo vidjeti na nedavno održanim tjednima mode, posebno na pariškom, čijim su modnim pistama dominirale torbe većih dimenzija.

Male torbice zadnjih sezona bile su apsolutni hit, a nijedan stajling street style zvijezda i slavnih trendseterica nije mogao proći bez minijaturne torbice s potpisom prestižnog brenda. To što u nje ne stane više od prilično malog novčanika, mobitela i ključeva, kao da nikom nije predstavljalo problem.

Ako ste i vi, vođeni njihovim primjerom, pali na šarm malih torbica, onda ste vjerojatno sa sobom vukli još jednu torbu ili platnenu vrećicu u kojoj ste natrpali sve ono što vam treba, od nesesera, higijenskih potrepština, rokovnika... Ukratko, svega onog što bi vam moglo zatrebati, a što biste prije nekoliko sezona hladno strpali u jednu - poveću torbu. To su vjerojatno radile i zvijezde društvenimh mreža, samo što njihovu drugu torbu nikad nismo vidjeli na pomno obrađenim fotografijama namijenima javnosti.

  • +17
Velike torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

No, srećom modni trendovi ciklički se vrte, pa na scenu ponovo stupaju velike torbe, a to je među prvima francuski dizajner Simon Porte Jacquemus, vruće ime modne scene čiji su predimenzionirani slamnati šeširi bili najpoželjniji ljetni modni dodatak.

U kolekciji za iduće ljeto prikazao je nedavno i predimenzioniranu slamnatu torbu, a iako će se u prodaji naći tek za nekoliko mjeseci, web stranica Lyst zabilježila je čak 5000 pretraga za tom divovskom torbom, ali i 29%-ni rast u pregledima stranica kad su torbe ovoga brenda u pitanju.

Žene su se očito zaželjele torbi u koje mogu potrpati 'pola svog života'.

Korijeni ovoga trenda mogu se pronaći u kolekcijama pariškog brenda Balenciaga, čiji je kreativni direktor Gruzijac Demna Gvasalia predimenzionirane modele torbi predstavio još u svojoj debitantskoj kolekciji iz 2016. Nastavio je i u prošlogodišnjim kolekciji gdje se poigrao s prepoznatljivom plavom Ikeinom torbom Frakta, ali i ovosezonskoj.

No, nije samo Balenciaga na scenu vratio velike torbe, veliki modeli postaju sve poželjnii, a u svojim kolekcijama nude ih i drugi dizajnerski brendovi, ali i high street dućani.