ZA POMOĆ STUDENTIMA

Održano druženje Zaklade Ivana Hodak

08.02.2013 u 15:54

Bionic
Reading

U zagrebačkom klubu Pepermint održano je druženje Zaklade Ivana Hodak povodom Ivaninog 31. rođendana

Jučer je u zagrebačkom klubu Pepermint održano druženje Zaklade Ivana Hodak, čiji je povod bio i 31. Ivanin rođendan. Prihod od ulaznica koje su se prodavale u cijeni po 100 kuna išao je u korist fonda za stipendiranje za djecu koja nisu u mogućnost sama osigurati novac za studij.

Zaklada Ivana Hodak utemeljena je ugovorom o osnivanju od 2. veljače 2009, sklopljenim između pet utemeljitelja Zaklade: Zagrebačke škole ekonomije i managementa (skraćeno: ZŠEM), dr. sc. Ljerke Mintas Hodak, Zvonimira Hodaka, dipl. iur., dr. sc. Đure Njavre i Ane Hanžeković-Čorak, dipl. iur. Zaklada je osnovana i registrirana Rješenjem Središnjeg državnog ureda za upravu od 20. ožujka 2009, a započela je s radom nakon konstituirajuće sjednice Upravnog vijeća Zaklade održane 10. lipnja 2009.

Zaklada djeluje pri ZŠEM-u, Zagreb, Jordanovac 110, predsjednica Upravnog vijeća Zaklade je dr. sc. Ljerka Mintas Hodak, a stručne poslove Zaklade obavlja tajnica Zaklade Dubravka Bobinac, dipl. iur.

U Hrvatskoj postoji znatan broj mladih, talentiranih ljudi koji, zbog nesretnih životnih uvjeta u kojima su odrasli, nemaju mogućnost dalje se školovati kad jednom završe srednju školu. Kako je kod nas u zadnje vrijeme sve izraženija tendencija da se visoko obrazovanje plaća, ideja osnivača Zaklade Ivana Hodak bila je da se, kao uspomena na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak koja je tek započinjala svoju karijeru kako među pravnicima, tako i među studentima ekonomije, osnuje ova Zaklada putem koje bi se prikupljala sredstva za financijsku pomoć u obliku naknade (cijelog iznosa ili dijela) školarina za bilo pravni ili ekonomski studij takvih mladih osoba.