BEZ SKUPIH SREDSTAVA

Odličan trik za brzo čišćenje glačala

10.10.2014 u 10:17

Bionic
Reading

Kamenac od vode i prljavština koja se s vremenom nakupi na dnu glačala može biti kobna za neku finiju krpicu

Glačanje je mnogima prava muka i jedan od najmrskijih kućanskih poslova, posebno što dugo traje, a na kraju se uopće ne vidi koliko ste se namučili.

Ako uz to glačalo ne održavate, onda vam se čak može dogoditi da kamenac i prljavština ostave trag na osjetljivijim komadima odjeće. Osim klasičnih načina čišćenja, da dno glačala uronite u otopinu octa i vode pa pustite da odstoji te poslije počistite, ima još nekoliko trikova koji mogu pomoći.

Probajte napraviti pastu od jedne žlice vode i dvije žlice sode bikarbone pa je namažite na željezno dno. Uzmite pamučnu krpicu i dobro istrljajte pa obrišite ostatke.

Za čišćenje rupica kroz koje ide para dobro će vam doći obični štapići za uši. Štapić umočite u destiliranu vodu i zatim očistite rupice. Dozator za destiliranu vodu možete očistiti tako da ulijete otopinu destilirane vode i octa pa pustite da odstoji oko pola sata kako bi ocat djelovao i rastopio nakupine. Pomiješajte tri četvrtine šalice vode i 1/4 šalice bijelog octa, savjetuje Real Simple. Zatim uključite glačalo i koristite gumbiće za paru kako bi se pegla dodatno pročistila. Ostatak vode samo izlijte.

Kada budete koristili gumbić za izbacivanje pare, moguće je da će iz glačala početi padati bijeli komadići kamenca pa pazite iznad koje površine to radite jer ćete poslije morati to i počistiti.