ZA LJUBITELJE RIBE

Odličan recept za kovača u škartocu

19.07.2013 u 08:06

Bionic
Reading

Vlasnik gastro kutka Wok by Matija i prošlogodišnji finalist popularnog gastro šoua Masterchef, Matija Nikolić, otkriva odlične ljetne recepte koji će zasigurno zadovoljiti i najizbirljivija nepca

Nekadašnji chef Kaptolske kleti te prošlogodišnji finalist popularnog gastro šoua Masterchef, Matija Nikolić, vlasnik je simpatičnog gastro kutka koji se nalazi u Varšavskoj ulici, u prolazu pored kazališta Kerempuh.

Posebno za čitatelje tportala pripremio je lagane i osvježavajuće ljetne recepte.

Kovač u škartocu
(za 4 osobe)

Sastojci:
4 fileta kovača (šampjera)
sol
papar
5 žlica maslinovog ulja
2 dcl bijelog vina
šaka otkoštenih crnih maslina
2 češnja češnjaka narezanog na listiće
6 listića svježeg bosiljka narezanog na trakice
1 limun
20-ak cherry rajčica


Priprema:
Prvo masline, limunov sok, češnjak, bosiljak, maslinovo ulje, rajčice umiješajte sve zajedno u zdjeli i pustite jedno dva sata da se mariniraju kako bi se proželi okusi. Uzmite komad alu folije ili masnog papira te četvrtinu marinade stavite na dno, a na vrh stavite jedan filet kovača te posolite i popaprite po želji. Podlijte četvrtinom vina i zapakirajte u paketić. Ponovite postupak sa sva četiri fileta te sve zajedno stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici na 220 stupnjeva oko 10 minuta. Servirajte u paketićima tako da svatko otvori svoj na stolu ispred sebe. Dobar tek.