ZANIMLJIVI REZULTATI

Odgovori na ova dva pitanja otkrivaju budućnost vaše veze

29.01.2015 u 09:39

Bionic
Reading

Muči li vas pitanje jesu li baš on ili ona osoba za vas, ona koju ste čekali cijeloga života? Znanstvenici su došli do zanimljivih rezultata

Prema ovom istraživanju, bitni su odgovori na dva pitanja koja mogu pokazati hoćete li se razvesti ili ne u budućnosti.

A ona glase: 'Jeste li sretniji sad kad ste u braku nego kad ste bili solo? i 'Što mislite, kako je vaš/a suprug/a odgovorio/la na isto pitanje?'.

Osobe koje su uvjerene da ne bi bile ništa manje sretne i da su solo imaju više šansi da će se razvesti u periodu od šest godina. Ispitanici koji su precijenili mišljenje svojih partnera da su sretni u braku imali su još više šansi da se razvedu u periodu od šest godina.

Ovo istraživanje provedeno je u osamdesetima i u njemu su sudjelovala 4.242 para, a postavljena su im spomenuta dva pitanja. Leora Friedberg i Steven Stern sa Sveučilišta Virginia nedavno su analizirali te podatke potvrdivši tvrdnje.

Osobe koje su odgovorile da ništa manje sretne ne bi bile ni da nisu u braku u većem su postotku završile same.

Tek 40,9 posto ispitanih točno je procijenilo kako je njihov/a partner/ica odgovorio/la na postavljeno pitanje o sreći u braku. Ovo pokazuje da čak 60 posto parova ne pozna dovoljno svojeg partnera! Što supružnik/ica slabije procijeni sreću bračnog druga, veća je mogućnost da će sve loše završiti.