ODLUKA GERMANWINGSA

Od ožujka se mobiteli koriste u svim fazama leta

27.02.2014 u 16:33

Bionic
Reading

Njemačka Savezna uprava za zrakoplovstvo (LBA) dopustit će korištenje elektroničkih uređaja u kabinama Airbus zrakoplova tijekom svih faza leta

Na svim letovima Germanwingsa putnici će od ožujka moći koristiti svoje elektroničke uređaje i tijekom uzlijetanja, slijetanja te na zemlji prilikom parkiranja zrakoplova. Tableti, pametni telefoni i e-čitači tako će moći ostati upaljeni tijekom cijelog boravka u zrakoplovu, uz obaveznu aktivaciju zrakoplovnog načina rada (flight/airplane mode).

Germanwings se tako obvezao provesti novu preporuku Europske komisije, uz pripadajuću dozvolu Njemačke Savezne uprave za zrakoplovstvo (LBA). Dozvola je trenutačno važeća za sve zrakoplove Airbusa u Njemačkoj, a Germanwingsovu flotu čine isključivo zrakoplovi tipa Airbus A319 i A320. Do sad su svi elektronički uređaji morali biti potpuno isključeni tijekom uzlijetanja i slijetanja.

Tako je Germanwings, zahvaljujući novoj regulaciji koju će implementirati u najkraćem mogućem roku, osigurao još veći komfor na svojim letovima. No iz obzira prema drugim putnicima u zrakoplovu, telefonski pozivi tijekom leta i dalje nisu dozvoljeni. Mobilni telefoni i tableti s podatkovnom vezom mogu ostati upaljeni, ali mobilna mreža mora biti deaktivirana stavljanjem uređaja u zrakoplovni način rada – tzv. flight mode.