modne bogatašice

Od Marte Ortege do Alessandre Gucci – ovo su najbogatije nasljednice u modnoj industriji, a evo čime se bave i kako žive

09.01.2022 u 07:55

Bionic
Reading

Milijune su naslijedile od obiteljskih tvrtki, no usprkos tome nije ih sve pratila životna sreća; dok su neke krenule stopama svojih roditelja, druge su doživjele tragične priče, a neke su svojim javnim životom punile medijske stupce. Od Marte Ortege do Alessandre Gucci – ovo su najbogatije nasljednice u modnoj industriji, a evo čime se bave i kako žive

Nakon premijere filma 'Dinastija Gucci' s Lady Gagom u ulozi Patrizie Reggiani, kojoj je krajem 90-ih ubijen suprug Maurizio Gucci, jedan od nasljednika talijanskog brenda, priča o bogatim nasljednicama ovih slavnih osoba čiji su životi bili tragedija, počevši od Alessandre Gucci, najstarije kćeri Maurizija Guccija, ponovno je naišla na veliko zanimanje.

Alessandra i Allegra Gucci

Alessandra (44) i njezina sestra Allegra (40) naslijedile su dvije jahte - Avel i Crioulo - i luksuzne nekretnine u Švicarskoj, Italiji i SAD-u. Sestre Gucci s godinama su uskratile financijsku pomoć svojoj majci, Patriziji Reggiani te su s njom ne razgovaraju. Nasljedstvo Maurizijevih kćeri procjenjuje se na 400 milijuna dolara.

  • +2
Alessandra i Allegra Gucci Izvor: Profimedia / Autor: IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iako nikada nije radila za brend koji nosi njezino ime, Alessandra je dizajnirala novčanike za vlastitu modnu liniju AG. Limitiranu kolekciju 'The First' lansirala je 2008. godine, a sadržavala je 99 torbica. Odala je počast svojoj obitelji nazvavši neke dizajnerske komade po ocu Mauriziju i djedu Rodolfu. Njezina kolekcija bila je dostupna samo u odabranim dućanima visoke mode u Milanu, Luganu, Parizu i Moskvi, no modnim dizajnom vrlo kratko se bavila. Obje sestre Gucci žive daleko od pogleda javnosti. Alessandra i Allegra žive u Švicarskoj, udane su i imaju djecu. Posjeduju skupe vile u New Yorku, St. Moritzu i Milanu, a 2013. godine bile su optužene za utaju poreza, no godinu dana kasnije tužba je odbačena, kako je navedeno, zbog nedostatka dokaza.

Marta Ortega

Od prodajne asistentice u jednoj od Zarinih trgovina u Londonu do direktorice grupe Inditex (na dužnost službeno stupa u travnju 2022.), Marta Ortega također je na listi bogatih modnih nasljednica. Kći Amância Ortege oduvijek je bila usko povezana s očevim poslom, a posljednjih godina najviše se posvetila predstavljanju premium kolekcija i upravljanju imidžom Zare. Za razliku od Alessandre i Allegre, postala je jedna od vodećih žena poslovnih žena koju se u Španjolskoj, ali i šire, cijeni kako zbog uspjeha tako zbog velikog stila. Tako je njezina Valentino haljina ušla u modnu povijest, iako je sama ceremonija vjenčanja bila poprilično skromna i bez medijske pompe.

  • +6
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Živi u dupleks kući u La Coruñi, koju dijeli sa suprugom Carlosom Torrettom, bivšim izvršnim direktorom agencije za modele iz Madrida, te njihovom jednogodišnjom kćeri Matildom i njezinim osmogodišnjim sinom Amancijem, kojeg je dobila u prvom braku s profesionalnim jahačem Sergiom Álvarezom Moyom. Prava je zvijezda u rodnoj Španjolskoj, a magazini kao što je ¡Hola! te paparazzi rado prate svaki korak njezine obitelji.

Nicky Hilton Rothschild

Za Nicky Hilton Rothschild, sestru Paris Hliton, kao da nije bilo dovoljno da je nasljednica Hilton carstva, već se i udala za člana bogate obitelji Rothschild. Naime, Nicky, koja je modna dizajnerica se 2015. godine udala za Jamesa Rothschilda, unuka Victora Rothschilda, 3. baruna Rothschild, a par ima dvoje djece.

  • +6
Nicky Hilton Rothschild Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čini se kako ova 38-godišnja pripadnica visokog društva, model, dizajnerica i bogata nasljednica ima život iz snova. Uostalom, ona je jedna od praunuka osnivača lanca hotela Hilton, Conrada Hiltona starijeg i kći jednog od najuspješnijih investitora za nekretnine u Los Angelesu, Ricka Hiltona. S 21 godinom lansirala je svoju prvu kolekciju odjeće, a kasnije je dizajnirala novčanike za priznati japanski brend Samantha Thavasa. 2005. godine postala je zaštitno lice australskog brenda donjeg rublja Antz Pantz. Tijekom proteklih deset godina dizajnirao je luksuzni nakit, više capsule kolekcija novčanika (s Lineom Pelle i Tolanijem), a njezina prva kolekcija cipela, nastala u suradnji s francuskom tvrtkom Sole, lansirana je 2019. godine.

Delphine Arnault

  • +7
Delphine Arnault Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Na popisu modnih nasljednica vrtoglavih milijunskih iznosa je i Delphine Arnault, Francuskinja i poslovna žena koja trenutno predsjeda Louis Vuittonom. Ona je kćer Bernarda Arnaulta, vlasnika luksuzne grupe LVMH. Sa 28 godina već je bila članica upravnog odbora, a danas, s 46 godina predstavlja snažnu i nezamjenjivu figuru u očevoj tvrtki. Osnivačica je LVMH nagrade, međunarodnog natjecanja mladih modnih dizajnera, koje donosi svježinu i novost u tvrtku.

Nadja Swarovski

Sličnim putem je krenula u Nadja Swarovski, koja je 2013. godine pokrenula Swarovski Foundation, što je predstavljalo prekretnicu u povijesti brenda koji je osnovao njezin prapradjed Daniel Swarovski. Bila je prva žena na poziciji izvršne direktorice, a upravo je ona prilagodila brend drugim industrijama, poput arhitekture, rasvjete i unutarnjeg uređenja, a također je u tvrtku implementirala politiku održivosti.

  • +4
Nadja Swarovski Izvor: Profimedia / Autor: Townsend / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carolina Adriana Herrera

Posebnu pažnju oduzima Carolina Adriana Herrera koja je s brendom, koji nosi ime njezine majke, povezuje od 1999. godine. Dva desetljeća je na poziciji beauty urednika u tvrtki Herrera brenda, a njezino glavno zaduženje su parfemi. Među brojnim parfemima lansiranih pod njezinom palicom, daleko najpoznatiji su 212, CH i 212 VIP. Osim toga, upravo je ona pokrenula liniju šminke unutar brenda - crveni ruž oduvijek je bio zaštitni znak Caroline Herrere. Ima 52 godine, a bila je udana za Miguela Báeza od kojeg se razvela 2017., nakon 17 godina braka.

  • +5
Carolina Adriana Herrera Izvor: Profimedia / Autor: FERNANDO ALVAREZ / The Photo One / Profimedia