OD A DO Ž KAO U SALONU

Očistite lice u kućnoj radinosti

10.07.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Kada se jednom uvjerite da kod kuće možete sami temeljito i učinkovito očistiti lice i uz to potpuno opustiti um i tijelo, osjećaj sreće potaknut će vas da to što češće ponavljate

Pretvorite sve u doživljaj Odaberite pravi trenutak za tretman čišćenja lica. Ne morate provoditi sate u kupaonici, ali to ipak krenite raditi kada imate dovoljno slobodnog vremena. Pustite glazbu koju volite - sve je u stvaranju mirne, opuštajuće atmosfere i dobrog raspoloženja.

Aromaterapija
Kada uđete u neki spa, dočeka vas poseban 'spa miris', koji je važan i kad lice čistite kod kuće. Stoga, upalite mirisne svijeće, lampicu ili štapiće: ako se želite opustiti, neka to budu mirisi lavande i sandalovine, a ako vam treba energije, birajte citruse, ako ste prehlađeni tu su ružmarin i timijan. Isto pravilo primijenite na ulja koja ćete ukapati u kadu za kupanje, no ne pretjerujte, nekoliko kapi biti će dovoljno.

Lice očistite mlijekom...
Kupanje u kadi Kupanje u kadi je ključno. Uroniti tijelo u vodu je nevjerojatno iscjeljujuće. Lice također pokupi svu korist kupke, sve dok vam je tijelo opušteno, jednako su tako opušteni i mišići vašeg lica. To znači da obavljanje nekoliko faza čišćenja lica u vodi donosi tim veću dobrobit za vaše lice.

Najprije čišćenje Počnite s čišćenjem lica, najbolje mlijekom, ali se lagano brišite flanel ručnikom. Ne bojte se dirati svoju kožu: zvuči jednostavno i prirodno, no mnoge žene zaziru od diranja lica. Stavite topli flanel ručnik na koji ste prethodno ukapali malo limuna ili još bolje limete, na kožu lica. To će lagano otvoriti pore i pomaže mikrocirkulaciji, a time koža lakše upija ono što stavite na nju.

Ne bojte se ulja Ulje je vrlo važno kod temeljitog čišćenja lica, ali nemojte ga nanijeti puno da ne bi stvorili debeli film na koži. Na dlanovima grijte malo sezamova ulja ili ulja od pšeničnih klica i zatim samo pritisnite na kožu.

Masaža lica Slijedi masaža lica, jedan od najboljih tretmana protiv starenja. Koristite vrhove prstiju i kružnim pokretima prelazite po licu, počevši od čeljusti pa prema gore. Na kraju izmasirajte i kožu glave, to je iznimno bitno jer svaki pokret i mimika lica počinje od glave. Najnježniji budite u području oko očiju, tu samo lagano tapkajte prstima.

Opuštanje u kadi i licu čini dobro
Nježni piling Nakon facijalne masaže, valja primijeniti još lagani piling. Ulje će to malo otežati, ali ne bitno. Nakon pilinga koristite flanel ručnik. Bilo kakav agresivniji piling ostavite ekspertima, čišćenje lica kod kuće neka uvijek bude što nježnije.

Nanesite masku Tretman završite stavljanjem maske, kako biste kožu nahranili potrebnim sastojcima. Ako imate problematičniju kožu i otvorene pore, koristite bijelu glinu. Ako imate zrelu kožu, prednost dajte kremastoj maski koju možete duže držati na licu. Stavljate li masku od gline, nju morate skinuti najdulje 15 minuta nakon nanošenja.