KORISNI SAVJETI

Obojali ste sami kosu kod kuće, ali ne znate kako se riješiti mrlja s kože? Evo nekoliko trikova za njihovo uklanjanje

21.04.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Zatvoreni frizerski saloni usljed globalne pandemije mnoge su primorali da prvi puta u životu uzmu četkicu za bojanje ili škare te se okušaju kao frizeri amateri

Iako su neke slavne dame poput Helen Mirren ili Dite von Teese još i prije iznenadile priznanjem kako se same šišaju ili bojaju, nakon nekoliko tjedana izolacije zbog sprječavanja širenja koronavirusa, neke su se pak poput Sarah Silverman, Kelly Ripe ili Drew Barrymore pomirile sa svojim sijedima.

No ako ste vi među onima koji su ipak odlučili zamaksirati mrski izrast te obojali kosu u akciji 'uradi sama', a niste se sjetili zaštiti okolnu kožu lica s kremom ili ulja pa su vam ostale mrlje, postoji nekoliko jednostavnih načina kako ih možete brzo i efikasno ukloniti i kod kuće.

Iako se na internetu može pročitati kako se mrlje od boje za kosu mogu ukloniti i acetonom, to nikako ne bismo preporučili jer se radi o najosjetljivijem dijelu tijela s nježnom kožom te su moguće iritacije ili crvenilo. Osim toga, mrlje često nastanu i zbog toga što mnogi ne koriste četke različitih veličina za bojanje: izrast bi trebalo bojati s manjom četkicom, a ostatak kose s većom.

Evo nekoliko ideja za skidanje mrlja od boje za kosu s kože:

1. Vodootporno sredstvo za uklanjanje šminke: Ovaj je proizvod napravljen za vaše lice, stoga ne bi trebao izazvati veće probleme. Ako trljanje s vodootpornim sredstva za uklanjanje šminke ne uspije, maramice za uklanjanje šminke također mogu biti vrlo učinkovite. Dobro isperite mrlju s vodom i ostavite da se koža odmori.

  • +3
Slavni koji se sami friziraju Izvor: Profimedia / Autor: ADW / Goff Photos / Profimedia

2. Deterdžent za pranje rublja: Zvuči pomalo čudno, ali poznati frizer George Papanikolas čije su klijentice Kim Kardashian i Kylie Jenner kaže kako je to vrlo efikasno sredstvo. Dakle, pokušajte izmiješati malo deterdženta za pranje rublja s baby uljem ili maslinovim uljem na čistu krpu ili blazinicu koju ste malo smočili i nježno protrljajte kožu. Deterdžent nije prikladan za osobe s osjetljivom kožom pa svakako pripazite ako se odlučite za ovu metodu.

3. Četkica za zube i pasta za zube: Ovo je prilično abrazivno sredstvo i u osnovi je poput agresivnog pilinga pa budite oprezni. Čistom četkicom za zube nježno četkajte mrlju. Pazite da se ne pretjerate s trljanjem kože jer će vam koža biti crvena.