LAW ROACH

Objava koja je brojne šokirala: Zendayin stilist najavio odlazak iz modne industrije

15.03.2023 u 09:18

  • +3

Law Roach

Izvor: Profimedia / Autor: Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Čak i ako vam ime Lawa Roacha ne zvuči poznato, s njegovim radom do sada ste se sigurno susreli. Kao jedan od najboljih stilista modne industrije, ovaj 44-godišnji ‘arhitekt imidža’ zaslužan je za neka od najnezaboravnijih izdanja slavnih koja smo vidjeli u proteklim godinama, no ove nedjelje odlučio je staviti točku na i svoje impresivne karijere

Modni svijet poprilično je uzdrmala posljednja objava stilista Lawa Roacha na Instagramu, u kojoj najavljuje umirovljenje na vrhuncu karijere.

‘Moja čaša je prazna….. hvala svima koji su podržali mene i moju karijeru tijekom godina. Svakoj osoba koja mi je povjerila svoj imidž, svima vam zahvaljujem. Da se ovaj posao bavi samo odjećom, bavio bih se njime do kraja života, no nažalost ne. Politika, laži i lažni narativi konačno su me dostigli. Pobijedio si... Odlazim’, napisao je priznati stilist na Instagramu ispod slike s crveno obojanim natpisom ‘umirovljen’.

Njegova iznenađujuća najava odlaska iz modne industrije uslijedila je nakon što se u oskarovskoj noći pobrinuo za izdanja zvijezdi poput glumice Hunter Schafer i reperice Megan Thee Stallion na zabavi Vanity Faira, a samo prošlog mjeseca odjenuo je Zendayu ne u jednu, već u četiri besprijekorne kreacije.

Law Roach, koji se proglasio ‘arhitektom imidža’, razvio je stil crvenog tepiha koji je bio bez premca u industriji, često crpeći inspiraciju iz arhivskih referenci i vintage komada poput dvodijelnog Pradinog kompleta iz kolekcije brenda za sezonu proljeće/ljeto 1993. koji je Zendaya nedavno nosila.

  • +11
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: EARL GIBSON III / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / GOFFPHOTOS.COM / GOFF PHOTOS /MARK VON HOLDEN FOR SAG AWARDS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / VALERIE MACON / AFP / PROFIMEDIA

Njegova impresivna karijera započela je u Chicagu, gdje je radio u butiku Deliciously Vintage, sve dok u njega jednog dana nije ušetao Kanye West. Od 2016. do 2018. godine nastupao je kao član žirija natjecateljskog showa ‘America's Next Top Model’, no najpoznatijim zauvijek će ostati po radu sa Zendayom, koju je upoznao 2011., kao 14- godišnjakinju. Klijent iz njegove vintage trgovine bio je dobar prijatelj sa Zendayinim ocem i tada ga je obavijestio da mlada zvijezda ide na premijeru filma Justina Biebera, no nema što odjenuti. U tom trenutku započela je njihova dugogodišnja suradnja, a zahvaljujući njoj Zendaya je stigla do titule modne ikone.

Vijest o odlasku Lawa Roacha šokirala je modni vijest i svi se pitaju što je ovog 44- godišnjaka potaknulo na odluku o umirovljenju. Odgovor na ovo pitanje neki su pronašli u videu koji ovih dana kruži internetom.

U njemu se vidi kako poznati stilist dolazi na reviju Louis Vuittona s dugogodišnjom klijenticom i novoimenovanom ambasadoricom brenda, Zendayom, te je vidno uzrujan jer je od njega zatraženo da sjedne iza glumice.

Je li se uistinu razlog njegovog umirovljenja krije iza zamolbe da sjedne u drugi red na nedavnoj reviji Louis Vuittona? Vjerojatno ne. Je li njegovo umirovljenje rezultat Zendayinog potpisivanja modnog ugovora s Louis Vuittonom? Moguće, no vrijeme će pokazati.