PRVA DAMA OTKRILA:

'Obama brani kćerima gledati sestre Kardashian'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.10.2011 09:53
  • Objavljeno 19.10.2011 u 08:12
barack obama

barack obama

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Kako je odrastati u Bijeloj kući, je li uopće moguće zadržati privid normalnog života za njezine najmlađe stanovnice – kćerke Obama? O svemu tome otvoreno je progovorila njihova majka, supruga američkog predsjednika

U jednom od rijetkih otvorenih intervjua, američka je prva dama otkrila kako Barack Obama u Bijeloj kući svojim kćerima pokušava nametnuti veto na reality Kim Kardashian. 'Kad gledaju te stvari… on to baš ne voli', donosi Daily Mail.

Michelle Obama također je govorila o nastojanju da odgaja kćeri u normalnoj atmosferi, premda odrastaju u Bijeloj kući. Također, priznala je da je u njezinom poznatom prakticiranju tjelovježbe i fizičkoj aktivnosti prije svega vodi taština.

Daleko od naslovnica i zaštitara, Michelle Obama nastoji svojim kćerima Malii (13) i Sashi (10) osigurati što normalnije djetinjstvo. 'Kao i svaka majka, trudim se da ih ne razmazim', priznaje prva dama. Smatra da su i ona i suprug posvetili život stvaranju normalnog okruženja za kćeri i da su njihovi prijatelji presudna podrška u ostvarivanju tog cilja.

'To je smisao našeg života. Uvijek pitam prijatelje: 'Kako vam se čine cure?' i ako oni kažu: 'Ne brini, oni su iste kakve su i bile', ja sam zadovoljna. I uvijek ih zamolim da me odmah upozore ako na njima išta primijete.'

Njezine riječi, bez obzira što su prije svega motivirane netipičnim poslom njezina supruga, zazvučat će poznato mnogim majkama. 'One su dobre', ocjenjuje Michelle Obama, 'i zato smo predsjednik i ja toliko sretni. Na kraju krajeva, čak i kad su vremena teška, onoliko ste sretni koliko je sretno vaše najnesretnije dijete. Kad su vaša djeca zdrava, i vaš je pas zdrav, primijetit ćete koliko bolje spavate.'

Ipak, održavanje normalnog obiteljskog života za Michelle Obama nije nimalo lak zadatak, uz medije koji su stalno za petama i s adresom na Capitol Hillu. Bijela kuća ima stotine zaposlenih na usluzi, i čak se i zahtjev da djevojčice same spremaju svoje krevete treba brižljivo regulirati.

Obitelj Obama vrlo je decidirana kad je u pitanju vrijeme koje je djeci dopušteno provesti pred ekranima (kompjutorskim i televizijskim). Otac Barack Obama vodi računa o tome što djevojke gledaju, čak ponekad izriče zabrane. Na čelu liste nepoželjnih sadržaja je reality show sa sestrama Kardashian. Također, pravilo je da se kompjutor koristi prije svega za školske obaveze.

'Ponekad mi se dogodilo da osluškujem što se zbiva u njihovim sobama i učini mi se – ovo ne zvuči kao matematikaZato one znaju da ja u svakom trenutku mogu ući u njihove sobe, što ih tjera na iskrenost i poštenje. Ali Malia je dobro dijete, ne krši pravila. Vidjet ćemo kakva će biti Sasha, njezino vrijeme tek dolazi.'

No ponekad nema druge nego se udaljiti što dalje od predsjedničkog života. 'Zato je važan godišnji odmor. Tada ne žive u kući u kojoj je sve puno kamera i fotografa. Mogu izlaziti van, ići na plažu, i zaboraviti na svoje svakodnevno okruženje', zaključuje prva dama Amerike.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi