recept za pet

O, da! Pohana piletina iz pećnice – brzo, fino, jednostavno i bez nereda u kuhinji

05.01.2022 u 11:32

Bionic
Reading

Dobrih recepata za pripremu piletine nikada dosta, a ovaj bi vas lako mogao oduševiti. Pohana piletina iz pećnice – brzo, fino, jednostavno i bez nereda u kuhinji

Ponekad baš i nismo u mogućnosti u kuhinji provesti onoliko vremena koliko bismo željeli, a svejedno žudimo za slasnim jelima koja zahtijevaju malo više truda. Pohana piletina jedno je od jela koje se nikada ne odbija, a meso pripremljeno na ovaj način oduševit će vas jednostavnošću i praktičnošću. Ovaj recept pruža hrskavost piletine klasično pečene u tavici, ali bez vrućeg ulja koje šprica i prljave kuhinje. Osim toga, zahtijeva samo nekoliko sastojaka - što ga čini idealnim za dane kada nam nedostaje vremena. Ovako pripremljenu piletinu obožavat ćete posluženu ravno iz vruće iz pećnice, ali i hladnu iz hladnjaka sljedeći dan.

Potrebni sastojci:

  • 8 pilećih zabataka i/ili bataka
  • 1 žlica soli
  • 130 g brašna
  • 2 žličice sjemenki celera
  • Sol i papar
  • 60 maslaca

Priprema:

Piletinu stavite u plastičnu posudu, sol otopite u nekoliko šalica (otprilike 700-800 ml) vode te time prelijte meso. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći.

Idući dan meso dobro posušite kuhinjskim ubrusima.

Pomiješajte brašno, sjemenke celera, sol i papar u vrećici s patentnim zatvaračem. Komade mesa po redu stavljate u vrećicu i prekrijte brašnom.

Pažljivo tapkajte piletinu kako biste uklonili višak brašna.

U tavici otopite maslac i zapecite piletinu s obje strane.

Prebacite piletinu u lim za pečenje i pecite na 190 stupnjeva 45 minuta.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju