TREND REPORT

Noviteti s ovogodišnje Ambiente

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U skromnijem opsegu nego proteklih godina održala se Ambienta, 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Iako se utjecaj recesije odrazio na broj izlagača, nisu izostali noviteti i zanimljivosti, a prisutnost svjetskih trendova mogla se zapaziti u bojama, materijalima i dizajnu

Posebne pohvale zaslužuje značajan napredak hrvatske drvne industrije u sklopu projekta 'Drvo je prvo', čije su se tvrtke povezale s hrvatskim dizajnerima te spojile kreativnost, kvalitetnu sirovinu (koje u Hrvatskoj ne nedostaje) te tehnologiju i kvalitetu izrade. Zapažen je način izlaganja ovih proizvoda, kao i njihova atraktivnost, funkcionalnost i kvaliteta.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Namještaj Shabby chic

Klaster Hrvatski interijeri, koji sačinjavaju tvrtke Lapibus, Adax interijeri, Ancona grupa, DCO, Interijer Klanfar, Mobilar, Spačva, Tapo i Trokut, imao je izdvojen izložbeni prostor, koji se isticao kvalitetnim dizajnom i naglašenom funkcionalnošću izloženog namještaja.

Zajednica za industrijski dizajn ZzID izložila je radove koji su nastali suradnjom hrvatskih dizajnera i tvornica namještaja te potvrdila da je ovakav spoj formula za uspjeh. Studij dizajna je predstavio radove studenata i ohrabrio potencijalom i kreativnošću budućih dizajnera, kao i Šumarski fakultet iz Zagreba.

Atraktivnim dizajnom kućanskog namještaja i načinom izlaganja istakla se tvrtka Sven namještaj prikazavši trendovsku kombinaciju bijelih lakiranih površina sa strukturom drveta u detaljima.

Bogatu ponudu te mogućnosti izrade kuhinja, namještaja i ugradbenih ormara po mjeri na 150 m2 izložbenog prostora prikazala je poznata hrvatska tvrtka Bonus Optimus. Izlošci su prikazani u smeđoj, ciklama te narančastoj boji.

Privlačnim rasvjetnim tijelima u vlastitoj proizvodnji predstavila se i tvrtka Hal iz Varaždina, a prikazana je i igra optičkim nitima kao vrlo dekorativan element rasvjete u interijeru.

Ljepotu stakla i mogućnosti njegove primjene u izradi namještaja, podnih i zidnih obloga demonstrirala je tvrtka Bokart. Staklo je bilo i ostalo trendovski materijal u uređenju interijera - na ulaznim i sobnim vratima te kao dio namještaja.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ergonomski prilagodljive sjedeće garniture, koje su apsolutni trendovski hit, predstavila je tvrtka Malagić. Osim trendovskog značaja, prilagodljiva ergonomija postaje potreba i imperativ kvalitetnog stanovanja. Pomični nasloni za leđa i ruke osiguravaju kvalitetno sjedenje svim članovima obitelji bez obzira na fizionomiju. Uz neophodne ergonomske kvalitete, garniture odlikuje atraktivan i prepoznatljiv dizajn.

Tvrtka Gemma je i ove godine oduševila sve posjetitelje ponudom štednjaka, pećnica, napa, hladnjaka i praonika. Sofisticirana tehnologija, koja je odraz noviteta na svjetskom tržištu, pretvara kuhinju i procese pripremanja hrane u pravi užitak. Atraktivne nape, koje se automatski dižu i spuštaju, pametne pećnice i ploče za kuhanje koje misle za vas i komuniciraju touch screenom samo su neki od noviteta predstavljenih na ovogodišnjoj Ambienti.

Simpatični namještaj Shabby chic kao novost u svojoj ponudi predstavila je tvrtka Dome slatki dome. Ovogodišnji tehnološki hit Ambiente svakako je bila ponuda tvrtke Eurorobot d.o.o. s robotskim usisavačima iRobot koji usisavaju umjesto vas.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi