TREĆA GENERACIJA

Novi TT još jednom dokazuje da Audi radi najbolje interijere

04.03.2014 u 10:53

  • +6

AUDI TT

Izvor: Promo fotografije / Autor: audi

Bionic
Reading

Jedna od Audijevih zvijezda na ženevskom autosalonu bit će nova, treća generacija sportskog kupea TT

Baš kao što se očekivalo, novi TT dizajnerski je evoluirao za jedan broj te njegove linije, premda agresivnije, neminovno podsjećaju na one prethodnika. Nova platforma MQB polučila je 90-ak kg manju ukupnu masu te nešto duži međusovinski razmak (37 mm).

Kupci će moći birati između jednog dizelaša i dva benzinca: 2.0 TDI razvija 184 KS i s njime TT sprinta do 100 km/h za 7,2 sekunde, postiže 235 km/h i troši 4,2 litre goriva u kombiniranom ciklusu. Dva dvolitrena TFSI benzinca pak razvijaju 230 KS i 370 Nm, odnosno 310 KS i 380 Nm. Slabijem je do stotke potrebno šest sekundi, a snažnijem, modelu TTS - 4,7 sekundi.

Dizelaš dolazi isključivo s pogonom na sva četiri kotača Quattro, kao i snažniji benzinac. Osnovni benzinac pak dolazi standardno s prednjim pogonom. Šesterostupanjski ručni mjenjač također je standardni dio opreme dok uz nadoplatu Audi nudi šesterostupanjski S-Tronic.

Xenon svjetla su standardna dok će za LED Matrix sklopovlje kakvo ima A8 također trebati nadoplatiti.

Sve ovo, koliko god bilo impresivno, nije ni upola toliko dojmljivo kao TT-ov interijer koji još jednom pokazuje zašto se u Audiju redovno okite nagradama za ponajbolji dizajn unutrašnjosti. Tu je novi multimedijalni kontrolni sustav MMI s LTE povezivošću integriran u kontrolnu ploču s instrumentima te jedinstven sustav digitalnog namještanja temperature u automobilu putem kotačića na otvoru ventilacije.

Manje je ponekad doista više.