ŠTO JE IN?

Novi trendovi u svijetu keramike i kupaonica

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Među raznolikom ponudom izloženom na sajmu pločica i kupaonske opreme, održanom krajem rujna u Bologni, istaknuli su se novi trendovi: pastelne boje i reljefnost površina

Pločice koje imitiraju drvene i kamene površine i dalje su hit. Površinske teksture su toliko slične prirodnima da ih je ponekad teško razlikovati od pravih drvenih ili kamenih, a pogotovo kod renomiranih proizvođača.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dimenzije keramičkih pločica su raznovrsne. I dalje su posebno atraktivne one većih dimenzija na podnim površinama i izdužene na zidnim, no nema pravila, a pogotovo kada je najvažniji kriterij osobni ukus. Veličinu i boju pločica često uvjetuje veličina kupaonskog prostora kao i kupaonski namještaj, koji je potrebno skladno uklopiti u cijelu priču. Osim standardnih formata pločica, popularne su i mozaik pločice različitih veličina i boja.

Trendovske boje keramičkih pločica su sve nijanse smeđe i sive koje imitiraju boju drva, kamena i betona, bijela, krem, boja bijele kave u svim nijansama, nježno žuta, plava u petrolej nijansama, narančasta i zelena, iako su u ponudi i intenzivnije boje za one najhrabrije. Trendovski uzorci su cvjetni i geometrijski, a od uzoraka tkanina se pojavljuje pepito uzorak, koji je izuzetno popularan i u svijetu namještaja.

Posebno zanimljive mogućnosti u slaganju keramičkih pločica predstavila je tvrtka Sant'Agostino u svom proizvodu Flexible architecture ceramica Sant'Agostino by Starck. Dizajner i arhitekt Philippe Starck napravio je jednostavnu seriju pločica, čija će osnovna paleta boja, predstavljena na sajmu Cersaie, biti uskoro dopunjena. Pločice imaju specifičan rub tako da načinom slaganja stvaraju geometrijske reljefne strukture.

Kupaonski namještaj prati trendove u opremanju stambenih interijera i to načinom dinamiziranja ploha i kombinacijom materijala. Kupaonski ormarići postaju nalik modernim razigranim regalima u dnevnim boravcima, a kombiniraju se minimalno dva materijala. Na taj način kupaonica dobiva novu dimenziju i novi ugođaj.

Umivaonici postaju otkačeni i 'drukčiji' od dosadašnjih. Iako je dopuštena sloboda u odabiru klasičnih, elegantnih ili praktičnih umivaonika, nude se neobična rješenja, koja takav ugođaj prenose u čitavu kupaonicu. Umivaonici u obliku šalice ili kantice, samostojeći ili postavljeni na kupaonski ormarić, unose šarm u kupaonicu!

Moderna kupaonica je spoj modernih uređaja, kupaonske opreme, namještaja i keramičkih pločica kao zidne i podne obloge. Novi trendovi su dali mnoge mogućnosti u oblikovanju, a na vama je da odaberete ono što vam se doista sviđa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi