konkurencija crocsicama

Novi adut Birkenstocka: Najpoželjnije klompe na modnoj sceni zablistale u ljetnom ruhu

12.07.2023 u 14:11

Bionic
Reading

S dolaskom toplih mjeseci, anatomska buća s potpisom poznatog njemačkog brenda ponovno slovi za najpopularniju na modnoj sceni, a već dovoljno bogatoj ponudi hit modela ove sezone dodali su potpuno novi

Vrući mjeseci i ove su godine rezervirani za anatomske natikače Birkenstock. Ovaj poznati brend iz Njemačke nedavno je predstavio posebnu capsule kolekciju u znaku tri kultna modela - Madrid, Arizona i Gizeh - koja redom slave 60., 50. i 40. godišnjicu od lansiranja na tržište, ali i potpuno novi model.

Potaknuti uspjehom koji posljednjih mjeseci uživaju njihove kultne klompe Boston, dizajnerski tim njemačkog brenda za aktualnu sezonu dizajnirao je i proizveo potpuno novu verziju imena Eva.

Svijetu predstavljen 6. srpnja, model Eva od uspješnog prethodnika prvenstveno se razlikuje po materijalu. I dok je model Boston stvoren od antilop kože ili mikrofibre te s potplatom od pluta i lateksa, model Eva stvoren je od etilen-vinil acetata, odnosno visokokvalitetne plastike.

Potpuno monokromatske, klompe Eva dostupne su u plavoj, crnoj, kaki i bijeloj boji i po cijeni od 65 eura, koliko iznose u web trgovini legendarnog njemačkog brenda.  

Zahvaljujući materijalu plastike i specifičnoj silueti, Birkenstockove klompe od plastike uspjele su zaraditi usporedbu s omraženim crocsicama koje su ove sezone upravo u modelu Eva pronašle dostojnu konkurenciju.