ZAVRŠNA SVEČANOST

Nivea Dan igara oduševio djecu i roditelje

22.09.2015 u 08:00

Bionic
Reading

U subotu, 19. rujna, Nivea i Savez Društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvom 'Naša djeca' Zabok organizirali su Nivea Dan igara, završnu svečanost ovogodišnjeg društveno odgovornog projekta 'Neka odrastanje bude dječja igra' na kojoj je predstavljen 'Priručnik s igrama za djecu i odrasle'

Jedinstveni 'Priručnik s igrama za djecu i odrasle' sadrži stručne tekstove i praktične opise različitih vrsta igara te primjere odgojno-umjetničkog rada s djecom, a posebno mjesto našle su poruke djece i odraslih prikupljene na Nivea natječaju 'Koja je vaša omiljena igra?' na internetskoj stranici nivea.hr, otkrivši kako se obitelji diljem Hrvatske igraju, koje su im omiljene igre i zašto ih vole.

'Igra ima presudnu ulogu u dječjem razvoju, stoga vjerujem da će ovaj Priručnik biti višestruko koristan voditeljima, pedagozima, roditeljima i svim odraslima koji rade s djecom, pozivajući ih na igru, maštanje i zajedničko druženje', rekla je urednica priručnika, prof. Snježana Krpes iz Saveza DND. Ovaj edukativan i zanimljiv priručnik u svom radu koristit će i svi volonteri Društava naša djeca Hrvatske u svom radu s djecom.

'Ponosni smo što smo i ove godine uspješno realizirali projekt 'Neka odrastanje bude dječja igra' uz pomoć našeg partnera Saveza DND s ciljem naglašavanja važnosti igre za dječji razvoj. Ove godine doniranim sredstvima omogućili smo edukacije vrijednih volontera koji svakodnevno ulažu puno vremena, ljubavi i truda u rad s djecom te održavanje besplatnih radionica za roditelje i djecu diljem Hrvatske. Tvrtka Beiersdorf godinama ulaže u obitelj te će to svakako nastaviti i dalje putem ovakvih projekata', rekla je Nela Zadro, direktorica marketinga tvrtke Beiersdorf Hrvatska

Domaćin DND Zabok na završnom je događanju za sve prisutne pripremio pregršt raznovrsnih igara, kreativnih radionica i popratnih aktivnosti u koje su se uključile cijele obitelji. Posebno su ih razveselili poklonjeni setovi igara koji su sadržavali rekvizite za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara - gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, kreda i društvene igre Čovječe ne ljuti se. Cijelo događanje obilježili su i Zabočki mališani koji su oduševili svojim nastupom.

'Društvo Naša djeca Zabok već godinama kao osnovni oblik rada s djecom koristi upravo igru, a sami smo osmislili i neke tematske igre. Ponosni smo što smo ove godine domaćin NIVEA Dana igara i što djeci možemo omogućiti da budu djeca i da uživaju u onome što najviše vole, a to je igra. U ime Saveza društava Naša djeca Hrvatske zahvaljujem i na ovogodišnjoj donaciji projekta 'Neka odrastanje bude dječja igra' i uspješnoj partnerskoj suradnji čime svi zajedno uljepšavamo život djece, potičući ih na kreativnost i igru', istaknula je Sonja Borovčak, predsjednica DND Zabok i dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Djeca i roditelji proveli su ugodan dan ispunjen smijehom i igrom.