kraljica stila

Nitko nije očekivao dolazak Kate Middleton, a onda se pojavila i oduševila recikliranom i tako poznatom haljinom

25.04.2022 u 19:22

Bionic
Reading

Iako sve do posljednjeg trenutka nije bilo najavljeno u protokolu, Kate Middleton pridružila se suprugu, princu Williamu, prilikom obilježavanja dana Anzaca, a tom prilikom oduševila je svojim izgledom i još jednom recikliranom modnom kombinacijom

Kako bi obilježio dan Anzaca, princ William je prisustvovao svečanoj misi u ratnom memorijalu Cenotaph u Londonu. Ondje je, u ime svoje bake, kraljice Elizabete, položio je vijenac od maka. Neočekivano i nenajavljen, Kate Middleton mu se pridružila u odavanju počasti Australcima i Novozelanđanima poginulim u ratu, a par e zajedno uputio na komemoraciju u Westminstersku opatiju, koja je ujedno i mjesto njihovog vjenčanja.

Za tu prigodu 40-godišnj vojvotkinja od Cambridega reciklirala je nježnu i elegantnu haljinu kaput, istu onu koju je nosila na krštenju princeze Charlotte 2015. Kate, koja je poznata po svojoj ljubavi prema high street brendovima i recikliranju outfita, nerijetko odabire sjajne, bezvremenske komade koji su nosicvi mnogo puta. Jedan od sjajnih primjeraka upravo je ova kaput haljina čiji dizajn potpisuje slavni modna kuća Alexander McQueen, a Kate je stajling upotpunila zadivljujući Collingwood naušnicama ,odgovarajućom trakom za glavu koja je djelo Jane Taylor te crnim dodacima – malom clutch torbicom i klasičnim crnim salonkama. Kate redovito nosi nakit koji odaje počast njezinoj svekrvi, uključujući njezin zaručnički prsten sa safirom, koji je nekoć pripadao Diani.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kate je inače vrlo blisko povezana s Alexander McQueen brendom, čije kreacije je birala za neke od najvažnijih životnih trenutaka, uključujući vjenčanicu da svoj veliki dan 2011. godine. Ova bež kaput haljina zasigurno joj je jedna od omiljenih, obzirom da ju je nosila u više navrata, uključujući i krštenje svoje kćeri 2015. godine. Nakon toga nosila ju je 2016., ali i godinu kasnije, kada se Williamu u Belgiji pridružila na obilježavanju 100 godina od bitke kod Passchendaelea.

Ovim povodom i Kate i princ William nosili su ukrase od crvenog maka na reveru, umjetni cvijet koji se koristi od 1921. godine za obilježavanje sjećanja na vojne pripadnike poginule u ratu. Vjeruje se da simbol maka potječe iz pjesme "'n Flanders Fields' Johna McCraea, pjesme o Prvom svjetskom ratu. Kraljevska obitelj ponosno nosi svoje crvene makove kada odaje počast oružanim snagama koje su žrtvovale svoje živote. Dan Anzaca obilježava prvu veliku bitku u kojoj su sudjelovale australske i novozelandske snage tijekom Prvog svjetskog rata. U Londonu se obilježava od prve godišnjice iskrcavanja Anzaca u Gallipoliju 1916., kada je kralj George V. prisustvovao službi u Westminsterskoj opatiji.