pomno odabrano

Ništa nije slučajno: Camilla je svojim izgledom suptilno odala počast svojoj svekrvi, kraljici Elizabeti

13.09.2022 u 11:44

Bionic
Reading

Kada je riječ o modnim kombinacijama članova kraljevske obitelji nikada se ništa ne prepušta slučaju a svako komad je pomno biran. Tako je Camilla, nova kraljica supruga, odala je suptilnu počast kraljici Elizabeti II svojom modnom kombinacijom koju je odjenula za komemoraciju pokojoj kraljici

Velika Britanija priprema se za posljednji oproštaj od kraljice Elizabete II. Tako je u sklopu pogrebnih aktivnosti kraljičin lijes nošen od prijestolne dvorane u palači Holyroodhouse u Edinburghu, u Škotskoj, do povijesne katedrale St. Giles. Iza lijesa koračalo je četvero djece pokojne monarhinje: kralj Charles III, princeza Anne, princ Andrew i princ Edward.

Camilla ih je slijedila u automobilu, zajedno sa suprugom princa Edwarda, Sophie, groficom od Wessexa. Nova supruga kraljica izgledala je vrlo elegantno u crnoj haljini dugih rukava s bijelim detaljima u vidu poruba te pripadajućim šeširom ukrašenim crnim perjem. Izgled je upotpunila slojevitom bisernom ogrlicom s dijamantnim privjeskom, nekoliko zlatnih narukvica, a našao se tu i zadivljujući veliki dijamantni broš u obliku čička. Upravo joj je taj prekrasan komad nakita poklonila pokojna kraljica Elizabeta.

  • +5
Camilla Parker Bowles Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što su se Camilla i Charles vjenčali 2005.godine , Buckinghamska palača objavila je da će Camilla preuzeti titulu prinčeve supruge u trenutku kada Charles sjedne na prijestolje. Međutim, prije svoje smrti kraljica Elizabeta je izrazila, kako je tada rekla 'iskrenu želju' da Camilla dobije titulu kraljice supruge.

U pismu objavljenom dan prije njezine 70. godišnjice dolaska na prijestolje, pokojna monarhinja je napisala: ' Kada, u jednom trenutku, moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste i meni davali, i moja iskrena želja je da, kada za to dođe vrijeme, Camilla bude poznata kao kraljica supruga dok nastavlja svoju odanu službu.'