u stilu 90-ih

Neodoljivo udobne i svestrane: Ovakve cipele uskoro ćemo viđati na svakom koraku

17.08.2023 u 13:42

Bionic
Reading

Trend nošenja cipela s četvrtastim vrhom već sada se nameće kao modni odabir koji će prevladavati u stajlinzima ulične mode u nadolazećem periodu

Približavanjem jeseni raste uzbuđenje u iščekivanju novih trendova koji će zavladati stajlinzima ulične mode i crvenim tepisima, a kada je riječ o cipelama, jedan se već nametnuo kao garantirani hit.

Riječ je o cipelama s četvrtastim vrhom te bi po popularnosti mogle prestići balerinke i slingback modele, a viđat ćemo ih podjednako često kod modela s ravnim potplatom, koliko i onima na visoku petu.

Ovaj trend uživao je popularnost 90-ih godina, a vidjeli smo ga oživljenog na reviji Bottega Venete 2019. godine, kada se stidljivo krenuo probijati modnom scenom. Prema svemu sudeći, sada je spreman postati jednim od daleko najpopularnijih jesenskih trendova!

No nije riječ samo o vizualnom izgledu, već i o prioritetu udobnosti, jer će cipele s ovakvim vrhom ostaviti više prostora za stopalo i neće pritiskati prste, kao što je slučaj s užim modelima.

Upravo zato su savršen odabir za dane u kojima ste većinu vremena u pokretu te vam je potrebna udobna obuća koja je uz to potpuni modni pogodak!

Kada je riječ o konkretnim modelima, trend nošenja cipela s četvrtastim vrhom obuhvaća čizme, gležnjače, štikle i, prvenstveno, mokasinke, a one će i dalje suvereno vladati casual stajlinzima jer su omiljene zbog neodoljivog spoja udobnosti i elegancije.

Sandale i minimalističke cipele na petu s četvrtastim vrhom savršeno će upotpuniti vaš biznis look za povratak na posao jer se besprijekorno kombiniraju s klasičnim, ravnim ili trendi hlačama poput cargo modela. Za dodatni dašak elegancije uparite ih s krojenim kaputom koji, poput ovih cipela, asocira na siluete 90-ih.