čisti klasik

Ove cipele su neprolazni hit: Nose se od proljeća pa do jeseni, a osvajaju udobnošću

16.08.2023 u 14:50

Alexa Chung

Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Iako je ljeto tradicionalno vrijeme vladavine sandala i natikača, jedan model cipela ne silazi s trona popularnosti. Riječ je o omiljenim ravnim cipelama Mary Jane, a one su se ovog ljeta pokazale kao ultimativni odabir

Kolovoz je do sada bio poprilično izazovan mjesec za odijevanje. Od ljetnih vrućina do pljuskova, vjetra i pada temperature, sve to iziskuje popriličnu modnu snalažljivost. U popriličnom broju slučajeva većina ljetnih cipela pokazala se teško nosivima, no jedan model uspješno odlijeva baš svemu, kako promjeni trendova, tako i promjenjivoj vremenskoj prognozi.

Dokazala je to i Alexa Chung, poznata kao modna ikona koja vješto kombinira klasične komade s dozom suvremenosti. Britanska voditeljica, model i it djevojka jedna je od najutjecajnijih osoba u svijetu mode, a njeguje stil koji se može opisati kao moderan s utjecajima šezdesetih. Također ima nevjerojatnu vještinu pretvoriti 'staro' u 'novo'. Iz tog razloga njezini su stajlinzi odlična modna inspiracija, ali i potvrda vladajućih trendova.

Njezini nedavni outfiti pokazali su se savršenim prijedlozima za odijevanje u kasno ljeto. Tako je primijećena u londonskom Notting Hillu kako nosi trendi ravne cipele koje su snažno zastupljene kako kod luksuznih, tako i kod high street brendova. Ravne cipele Mary Jane doživjele su renesansu posljednjih nekoliko mjeseci, a brendovi kao što su The Row, Arket, Zara i Alaïa nude primamljive izvedbe.

Alexa, koja inače preferira određeni par crnih cipela Mary Jane s potpisom brenda Miu Miu, ovog se puta ipak odlučila za model tigrastog uzorka sa srebrnim remenom i kopčom te okruglim vrhom. Njezin izbor potpisuje Le Monde Beryl, brend specijaliziran za izradu modela inspiriranih cipelama venecijanskih gondolijera i marokanskim papučama.

  • +4
Model Mary Jane Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odlične cipele Mary Jane nosila je uz široke traperice i predimenzioniranu košulju na kopčanje. Za definiranje looka posegnula je za vrlo popularnom torbom od rafije Loewe i crnim sunčanim naočalama.