ZA NAJHRABRIJE

Neobičan trend - visoke pete uz trenirku

13.05.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Francuska modna dizajnerica, inače miljenica trendseterica, Isabel Marant, još je prošle godine započela s uvođenjem donjeg dijela trenirke u visoke modne redove. Ove godine slijedi je cijeli red modnih dizajnera

Nije nimalo lako kombinirati udobnost, moderan look i modu, a trenirka je oduvijek bila jedan od najudobnijih komada odjeće iz kojeg se mnoge djevojke jednostavno ne žele skidati. Dizajneri su stoga pomislili kako bi bila super ideja spojiti udobne trenirke koje svi volimo s nezamislivom obućom – štiklama!  

U New Yorku je tako trenirke na potpetice predstavio dizajner Alexander Wang a prodaja njegovih stiliziranih sportskih kreacija od tada ubrzano raste. Pristalice ovoga trenda tako su se s podsmjehom prisjetili jedne epizode 'Oprah Showa' u kojem je Oprah rekla da žene koje stalno nose trenirke zapravo vape za pomoći, jer tako prenose poruku da se osjećaju jadno i loše.

Wangove osebujne modne inovacije cijeni i Sarah Jessica Parker

Francuskinja Garance Doré koja ima vrlo utjecajan blog (http://www.garancedore.fr/en) sa svojim modnim ilustracijama i fotografijama, postavila je niz fotografija djevojaka u trenirkama kombiniranima s jarkocrvenim ružem i Chanelovim torbicama što je izazvalo pravo oduševljenje pripadnica nježnijega spola.

Ovaj neobični modni trend,sportska elegancija u pravom smislu te riječi, jako se svidjela i slavnoj Cheryl Cole, nedavno proglašenom najsekspilnijom ženom na svijetu, koja je na svom nastupu na 'X Factoru' iznenadila svojom odijevnoj kombinacijom - donjim dijelom trenirke s visokim petama.
 
'Trenirke su lagane, kul i udobne – više nikada nećete ni poželjeti obući nešto drugo!', smatra kolumnistica Voguea:  

Trend koji je nastao pod utjecajem hip hop spotova, polako se preselio i na modne revije, a hoće li biti samo prolazni hir, pokazat će vrijeme.