SLATKO ZADOVOLJSTVO

Nemoguće je odoljeti cheesecake brownies kockama

23.05.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Nedostaje li vam neki novi i jednostavni recept za kolač s čokoladom i sirom, probajte ovaj za ukusne cheesecake brownies

U samo nekoliko poteza i s osnovnim namirnicama koje možda već imate kod kuće lako ćete napraviti fine cheesecake brownies čiji recept preporučuje Huffington Post

Sastojci za tijesto s čokoladom

115 g maslaca izrezanog na komade
170 g tamne čokolade, sitno nasjeckane
1 1/2 šalice šećera
3 velika jaja
1/2 žličice soli
1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
1/2 šalice plus 2 žlice brašna za sve namjene

S čokoladom je sve fino :)
Za tijesto sa sirom

200 g svježeg sira
1/3 šalice šećera
1 veliki žumanjak
1/4 žličice ekstrakta vanilije

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih, a maslacem namažite srednje veliku tepsiju. Za početak trebate otopiti čokoladu i maslac u jednoj posudi. Možete sistemom na paru, tako da zdjelu držite iznad vrele vode. Pripazite da voda ne ključa jako i da vam ne kapne u čokoladu i maslac.

Kada se maslac i čokolada rastope umutite jaja i sol. Kada to dobro promiješate, dodajte brašno i kakao te sve zamutite dok ne dobijete smjesu za pečenje. Prelijte sve u tepsiju, a zatim napravite drugi dio tijesta tako da samo pomiješate sve sastojke. Sa spatulom ili žlicom premažite nadjev sa sirom preko prvog dijela i sve zajedno pecite dok se ne digne i dobije zapečeni izgled. To je obično oko 50 do 55 minuta. Da li je kolač pečen možete probati čačkalicom, vilicom ili nožićem koji se upikne u kolač i mora ostati čist nakon vađenja.

Prije rezanja svakako pričekajte da se kolač ohladi, a u dobro zatvorenoj posudi može stajati do tri dana.