TOMMY HILFIGER:

'Nema ljepših modnih ambasadorica od Ivanke i Melanije Trump'

23.11.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Prema svemu sudeći, slavni američki dizajner Tommy Hilfiger neće se pridružiti mnoštvu kolega u bojkotiranju američke prve dame Melanije Trump

'Melania je vrlo lijepa žena i smatram da bi svaki dizajner trebao biti ponosan na to da nosi njegove kreacije', priznaje slavni Tommy Hilfiger u razgovoru za modnu stranicu Women's Wear Daily

Na pitanje o budućoj prvoj dami Amerike Tommy se osvrnuo nakon što je nezavisni francuski brend Sophie Theallet izišao u javnost otvorenim pismom u kojem odbija bilo kakvu povezanost i modnu suradnju s Melanijom Trump.

'Ivanka je jednako lijepa i pametna te često nosi odjevne komade iz svoje modne linije. Smatram da ljudi ne bi trebali miješati modu i politiku. Svi su bili oduševljeni kad im se pružila prilika da odjenu Michelle Obama, a nećete moći dobiti ljepše ambasadorice vlastitog brenda od Ivanke i Melanije.'

Dizajnerica Sophie Theallet potiče svoje kolege da se vode njezinim primjerom. 'Kao dizajnerica koja slavi različitosti i individualnu slobodu te poštuje svačiji način života, ne želim sudjelovati u odijevanju ili bilo čemu sličnom što ima veze s novom prvom damom Amerike', stoji u otvorenom pismu dizajnerice.

Iako je Sophie Theallet naglasila činjenicu da miješnje politike u biznis 'nije mudro', dodala je da se 'njihova krajnja namjera kao obiteljske tvrtke ne odnosi na novac. Cijenimo svoje umjetničke slobode i uvijek ponizno nastojimo pridonijeti humanijem, svjesnom i etičnom načinu stvaranja na ovom svijetu'.

Slavni Tommy Hilfiger već ima poslovnu povijest s obitelji Trump. Konkretno, kao tinejdžericu angažirao je Ivanku Trump u svojoj kampanji za Tommy Jeans, a ona je uz nju uključivala lica poput Kimberly Stewart, Kidade Jones i Balthazara Gettyja. 'Bila je prava lutka', prisjetio se Tommy u razgovoru za Yahoo Style, nadodavši da je danas 'sofisticirana, odrasla i nevjerojatna žena'.

Samo tjedan dana prije izbora za američkog predsjednika Tommy Hilfiger uočen je u njujorškom Trump Toweru, u kojem je novoizabrani predsjednik Donald Trump aktivno održavao sastanke, iako se ne zna pravi razlog njegovog posjeta Trumpovom carstvu.



Dee Hilfiger i Tommy Hilfiger