vrući trendovi

Neke već imate u ormaru, a neke ćete poželjeti kupiti: Ovo su vladajući modeli čizama u kojima ćete sa stilom ušetati u zimu

05.11.2022 u 07:40

Bionic
Reading

Trendovi čizama izrazito su raznoliki ove sezone - od naglašeno zdepastih iznad koljena, preko avanturističkih čizama gusarskog stila, pa do elegantnih modela sa stiletto potpeticom, koja slavi svoj veliki modni povratak. Ovo su trendovi čizama na koje se isplati obratiti pažnju

Nakon što smo većinu prošle jeseni i zime proveli u udobnim papučama ove godine čeznemo za privlačnom obućom za izlazak.

A ta ovosezonska želja jasno je naglašena: proteklih tjedana mode stilisti i modni influenceri pojavljivali su se u istaknutim modelima kao što su uske čizme preko koljena ili metalik disko modeli koji plijene poglede. Bacite oko na najnovije trendove i pronađite ljepotice koje će vas oduševiti ove sezone.

  • +19
Trendi čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kaubojske čizme

Kaubojske čizme u velikom stilu vratile su se na modnu scenu prošle godine, a i ove sezone ostaju vrlo popularne. U visini do koljena ili niže, od sintetičke kože ili antilopa, klasične crne ili metalik boje - volimo ih u svim varijantama. Kaubojske čizme odlično se slažu s mini haljinama, no izgledat će jednako sjajno uz ravne traperice.

Čizme s platformom

Luksuzna modna kuća Valentino pokazala je posebnu privrženost čizmama s platformom te su dominirale ovogodišnjim kolekcijama. Dodajući koji centimetar više, ovaj model daje snažnu dozu samopouzdanja. Posebno je popularna kombinacija čizama s platformom i svijetloplavih traperica lepršavih nogavica.

  • +52
Valentino proljeće/ljeto 2023. Izvor: Profimedia / Autor: x / Avalon / Profimedia

Čizme preko koljena

Što više, to bolje - i ne, to se ne odnosi na petu, već na visinu. Ove sezone čizme iznad koljena su par excellence i mogu sezati daleko preko bedara. Trenutno vrlo popularan stajling uključuje kratke sakoe ili džemper - haljine kombinirane s visokim čizmama tako da do izražaja dođe onih nekoliko centimetara gole kože. Popularni su uski modeli, kao i oni šireg kroja, a koji se, po želji, mogu i malo spustiti.

Jahaće čizme

Dulje vremena ovaj model je smatran iznošenim i pomalo dosadnim, no vječne jahaće čizme sada slave modni povratak, posebno u klasičnim bojama poput crne ili smeđe. No njihov povratak ne iznenađuje. Naime ove čizme svaki look čine elegantnim i jednako dobro pristaju uz duge oversized kapute u bež boji, koji su trenutno u modi, kao i uz pripijene kožne kapute, koji također predstavljaju posljednji modni krik.

Čizme sa stiletto petom

Ove sezone morate malo riskirati jer ovom trendu nećete moći odoljeti. Naime čizme s nježnom stiletto petom bit će nemoguće izbjeći. Osim što izgledaju vrlo chic, ove modeli osvajaju praktičnošću - niske kitten potpetice, koje smo obožavali na salonkama, sada su trendi varijanta na čizmama.

Čizme četvrtastog vrha

Cipele četvrtasto oblikovanih vrhova ove godine već smo imali prilike vidjeti u obliku ljetnih sandala, a pojavu tog trenda uglavnom možemo zahvaliti brendovima kao što su Jacquemeus i Bottega Veneta. Sada se četvrtasti vrhovi vraćaju i krase sjajne modele čizama. Osobito popularni su modeli koji imaju dug i sužen oblik jer vizualno izduljuje stopalo, a pritom ostavlja dovoljno mjesta za prste.

Disko čizme

Ukratko: blještavilo i metalik. Čak i ako nemate puno povoda za posebne izlaske, nema ništa loše u tome da u svom ormaru imate komad koji odiše disko osjećajem. Čizme u metalik bojama ili ukrašene šljokicama svakako su među vrućim trendovima sezone. U kombinaciji s grubim pletivom i u kontrastu s toplim zemljanim tonovima, disko čizme djelovat će jako efektno.

Gusarske čizme

Kada je Chanelova dizajnerica Virginie Viard u svojoj kolekciji za jesen/zimu 2020./21. pokazala crno-smeđe čizme s preklopljenim rubovima, kombinirane s tajicama s logotipom i kratkim hlačama, bilo je jasno: piratske čizme s potpisom Chanela postat će jedan od velikih trendova sezone. Ove čizme dodaju avanturistički prizvuk svakom izgledu, a između ostalog izvrsno pristaju uz harem hlače uvučene u njih.

Minimalističke gumene čizme

Funkcionalnost u kombinaciji s dizajnom na prvom je mjestu, što je dovelo do vjerojatno najneobičnijeg trenda godine: gumenih čizama u minimalističkim elegantnim verzijama. Kako to funkcionira, pokazala je influencerica Pernille Teisbaek u suradnji s talijanskom markom cipela Gia Borghini dizajnirajući gumene čizme u bijeloj, sivoj i raznim nijansama bež boje, a one su odmah postale must have.