sijede vlasi su 'in'

Ne skrivajte je, već istaknite: Pramenovi u stilu riblje kosti najljepša su tehnika bojanja sijede kose

31.05.2022 u 09:39

Bionic
Reading

Nema sumnje, sijeda kosa se više ne skriva, već sasvim suprotno – ona je u trendu. Dokazuju to i brojne slavne dame koje s ponosnom nose svoje sive pramenove, a ove sezone u fokus dolazi tehnika bojanja koja u punom sjaju ističe sijedu kosu

Sijeda kosa apsolutni je trend, a sve više žena svih dobnih skupina ga itekako prihvaća što je dovelo do megapopularnosti sivih nijansi. Prošle godine veliki hit su bile različite nijanse sive kose, a ove godine popularan i vrlo tražen je novi izgled kose koja je prošarana sivim pramenovima koji oblikom podsjećaju na riblju kost.

Revolucija sijede kose traje već nekoliko godina, a stručnjaci za njegu i oblikovanje kose u velikoj mjeri za njezinu popularnost zaslužnom smatraju pandemiju. Naime, lockdown i zatvaranje salona u određenoj mjeri je 'normalizirao', ali i popularizirao pokazivanje sijede kose.

Tome hitu doprinijele su i slavne osobe poput Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow i Sarah Jessice Parker koje prednjače kada je riječ o javnom pokazivanju sijede kose ovom tehnikom bojanja kose. Iako ove slavne dame nisu sasvim sijede, polako se počinju približavati tome, dopuštajući da se njihova prirodna boja stopi sa sivim pramenovima. No, tu je i glumica Andie MacDowell, poznata po svojoj bujnoj i prekrasnoj kosi koju je prije nekoliko godina prestala bojati te nosi sijede pramenove u punom sjaju.

Sijeda kosa više se ne skriva

Upravo zbog sve veće popularnosti prirodne, sijede kose ne čudi sve veća popularnost tehnike bojanja kose kojom se ne pokušava sakriti sijedu kosu, već je se naglašava svojevrsnim izgledom riblje kosti. Tehnika bojanja u stilu riblje kosti uključuje različite nijanse koje se stapaju u sijede pramenove, stvarajući fino podešenu mješavinu toplih i hladnih tonova. Ova tehnika bojanja doista slavi ljepotu sijede kose tako što je uključuje kao dodatnu nijansu.

Ako se odlučite za pramenove u stilu riblje kosti, stručnjaci preporučuju da se sijedi pramenovi uključe u paletu nijansi. Najbolje je koristiti mješavinu toplih i hladnih tonova te ih neredovito miješati. Nije potrebno da se svaka nijansa ponavlja, već različite nijanse trebaju biti raspršene oko nepravilnog uzorka sijede kose. Kada kosa krene sijedjeti, sive vlasi i su obično raštrkane, neki čak tvore veće pramenove, pa je u svakom slučaju bolje, umjesto da se borite sa sijedom kose, iskoristiti ju za dobivanje boje kose koja je u potpunosti prilagođena vašoj kosi.

NASMIJANi DVOJAC

Ponosno nose sijede: Andie MacDowell i Helen Mirren s razlogom su ukrale svu pozornost na crvenom tepihu

Pogledaj galeriju